Σε μεγάλη συγκέντρωση στο Αιγάλεω μίλησε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων βρέθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί και άλλοτε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος και μετά το τέλος της ομιλίας αγκάλιασε τον πρωθυπουργό. 

Θερμό ήταν και το χειροκρότημά του, όταν ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους συγκεντρωμένους οπαδούς του «Δεν θέλω γιουχάισμα για τον κ. Μητσοτάκη, θέλω χειροκρότημα που ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του». Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενέστατη αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίζοντάς τον ως εκπρόσωπο της ελίτ ενώ δεν άφησε ασχολίαστη, ούτε την αναφορά του στους «ψυκτικούς από το Περιστέρι». 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν το κρύβει. Από μια άποψη θα έλεγε κανείς ότι είναι συνεπής με τα συμφέροντα της τάξης του. Ο άλλος κόσμος, ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά. Του είναι ούτως ή άλλος ξένος. Αλλά του είναι και ασήμαντος. Δεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει. Γι' αυτό και ο άνθρωπος μίλησε για τα νέα παιδιά στο Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί. Γελάει όλη η Ελλάδα με τα παραδείγματα που επιλέγει ο κ. Μητσοτάκης».

Νωρίτερα, είχαν φροντίσει να… στρώσουν τον δρόμο του Αλέξη Τσίπρα, μερικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ με πανό «Τσίπρα θυμήσου οι ψυκτικοί μαζί σου, Περιστέρι». 

«Μεχρι και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για να σώσω τα ταξί»

«Πήγα στο Αιγάλεω γιατί υπάρχουν δύο επιλογές για μένα: Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη με το Διεθνές Ταμείο και ο Αλέξης Τσίπρας και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο» είπε, μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε, αν καταλάβει η κοινωνία τη διαφορά αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας «πρέπει να κάνει πάρτι στις εκλογές». Την ίδια ώρα, ο ίδιος δήλωσε πως έχει αποδείξει στον κλάδο ότι είναι σταθερός στις απόψεις του και τις αξίες του διαχρονικά, κάνοντας λόγο για επίθεση εκ μέρους της ΝΔ κατά του ιδίου φτιάχνοντας παράταξη εναντίον του στον κλάδο. Συνέχισε δε την κριτική του προς το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας πως «δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτοκτονικές τάσεις» στην πολιτική σκηνή, ενώ «μισεί όσους δεν συμφωνούν μαζί τους».

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε πως «αν δω ότι χρειάζεται -για να μη βγει ο Μητσοτάκης- να παρασύρω τον κόσμο προκειμένου να σώσω το επάγγελμά μου, τότε θα το σκεφτώ».