Ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να αγκαλιάσει το διψήφιο ποσοστό στην κάλπη των ευρωεκλογών και τα στελέχη του εμφανίζονται αισιόδοξα - τουλάχιστον στις ιδιωτικές τους συζητήσεις - πως ακόμη κι αν τελικά δεν πιαστεί ο στόχος του 10%, το κόμμα θα κινηθεί ψηλότερα από το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές του 2014, πάνω δηλαδή από το 8%.

Η ακραία πόλωση πάντως μεταξύ Τσίπρα Μητσοτάκη φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για τη Χαριλάου Τρικούπη να απευθυνθεί σε ακροατήρια που απεχθάνονται την ένταση. Η ίδια η κυρία Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «δήθεν μονομαχία» την κόντρα των δυο. «Η πλειονότητα του λαού τούς γυρίζει την πλάτη, δεν εκφράζει αυτό την αγωνία του λαού για την επομένη μέρα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν έχουν απαντήσεις, και δε βλέπω σημαντικές διάφορες» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά. 

«Περισσότερο ζημιά κάνουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης παρά δίνουν απαντήσεις… Η κοκορομαχία οδηγεί μονάχα σε αδιέξοδο. Εκφράζουν συντήρηση και οι δύο, το μόνο προοδευτικό κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ» σημείωσε. 

Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά «Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν θέλουν να καταλάβει ο λαός πού θα πάει η ψήφος τους στις ευρωεκλογές». «Με ψήφο στη ΝΔ λες ‘’ναι’’ στον Βέμπερ και τον Όρμπαν. Η ευρωδεξιά έχει επιβάλλει διαρκή λιτότητα. Η ευρωαριστερά ήταν πάντα απέναντι στους αγώνες του ελληνικού λαού στην κρίση είναι ένα χαοτικό κόμμα με δύο υποψηφίους» διευκρίνισε. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε δε δηκτικά ότι «ο κ. Τσίπρας υλοποιεί πρόγραμμα και παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του PES» (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα).

«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή την τοξικότητα και την πόλωση… Έτσι θα δημιουργηθεί ανάπτυξη, θα φέρουμε επενδύσεις θα απαντήσουμε στις αγωνίες των άνεργων νέων;» διερωτήθηκε, ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο ΚΙΝΑΛ για μεγάλη πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές. 

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση 13η σύνταξης από την κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά τη χαρακτήρισε «εκλογικό επίδομα». «Έχει πάρει 10 στους συνταξιούχους και τους επιστρέφει 1». «Τους έχει κόψει τη 12η σύνταξη με αύξηση εισφορών, ΕΚΑΣ κλπ. Τον καφέ τον πήγε στο 24% από το 13% και επιστρέφει εκεί που τον βρήκε και το κάνει κι αυτό μισό» συνέχισε. Όπως ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ οι 120 δόσεις είναι στην πράξη 24 για τους πιο αδύναμους. 

Η μάχη της εκλογής για Ανδρουλάκη, Παπανδρέου, Καϊλή και Καμίνη

Ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 9% θα μπορούσε να εκλέξει και τρείς ευρωβουλευτές για το Κίνημα Αλλαγής, την ώρα που γίνεται φανερό πως ο μεν Νίκος Ανδρουλάκης διαθέτει έναν αξιόλογο μηχανισμό και ερείσματα στο κόμμα για να θεωρεί τον εαυτό του φαβορί για την εκλογή του, ενώ την ίδια στιγμή ο Νίκος Παπανδρέου, που φέρει το όνομα με τον μεγαλύτερο συμβολισμό για το χώρο, φαίνεται πως διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στην ευρωβουλή. Η νυν ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έχει επίσης μεγάλη ανανγωρισιμότητα και διείσδυση στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ενώ και ο Γιώργος Καμίνης, μετά από την οκταετή του θητεία στο δήμο της Αθήνας φαίνεται πως διαθέτει τη στήριξη του μηχανισμού της Χαριλάου Τρικούπη και θα μπορούσε να μπει σφήνα στις τρεις πρώτες θέσεις.