Στις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη και τις μειώσεις στο ΦΠΑ που σήμερα ψηφίζονται στη Βουλή αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο: «Θέλει ο Τσίπρας να πληρώσουν οι Έλληνες τα χρέη τους;». «Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να δώσει πίσω στους Έλληνες ένα μέρος των φορολογικών χρεών τους», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Ο ίδιος ο Τσίπρας μιλά για μια "δύσκολη μάχη" στις ευρωεκλογές. Στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7-10 μονάδες έναντι της συμμαχίας των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα μπροστά και στις δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές», σημειώνει η εφημερίδα.

Όσον αφορά στις 120 δόσεις, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως οι ειδικοί «ανησυχούν ότι η ήδη εξασθενημένη κουλτούρα πληρωμών θα συνεχίσει να μειώνεται. Άνθρωποι με γνώση της οικονομίας αναφέρουν ότι αρκετοί φορολογούμενοι έχουν ήδη σταματήσει τις πληρωμές, τους τελευταίους μήνες γιατί ελπίζουν να επωφεληθούν από τη ρύθμιση».

«Τα εκλογικά δώρα θα κοστίσουν σχεδόν 4 δισ. ευρώ φέτος και του χρόνου. Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Ενώ ο ESM, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν δηλώσει ότι θέλουν "να ελέγξουν" τους αριθμούς, το ΔΝΤ ήταν πιο ξεκάθαρο μέσω του επικεφαλής της αποστολής του ταμείου στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν, που είπε ότι το πακέτο Τσίπρα κινείται "προς τη λάθος κατεύθυνση"» καταλήγει το δημοσίευμα της Handelsblatt.