«Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής είναι πολύ ισχυρό και πρέπει να εκφραστεί μόνο μέσω της ψήφισης της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι η κάλπη των ευρωεκλογών μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις και μια μεγάλη διαφορά θα «σύρει» τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε άμεση προσφυγή στις εθνικές εκλογές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε μια αναδρομή στα γεγονότα μετά το 2009 και υπογράμμισε πως η κρίση στην Ελλάδα κράτησε τόσο πολύ επειδή έγιναν λάθη.

Ήταν «λάθος», είπε, των πολιτικών δυνάμεων που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν τον Μάρτιο του 2009 όταν ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συγκάλεσε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν «δραπέτευσε» αλλά οδήγησε τη χώρα σε εκλογές προκειμένου να ληφθούν ξεκάθαρες αποφάσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως τον Ιανουάριο του 2016 παρέδωσε το κόμμα «όρθιο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και επισήμανε πως «για πρώτη φορά, σήμερα, παρουσιάζει τέτοια ενότητα η Νέα Δημοκρατία».

«Για πρώτη φορά έχουμε απρόσκοπτη λειτουργία της ηγεσίας της ΝΔ, για πρώτη φορά η ΝΔ δεν παρουσιάζει τα προβλήματα που είχε τις περασμένες φορές», είπε.

«Είμαι υπερήφανος που σήμερα η ΝΔ. είναι ενωμένη περισσότερο από ποτέ και θα το αποδείξουμε στις 26 Μαΐου που θα πάμε σύσσωμοι στις κάλπες. Λένε για κάποιους ότι θέλουμε μια άλλη πορεία. Ποιοι, εμείς που είμαστε από το 1974 ιδρυτικά στελέχη της Νεολαίας; Που δίναμε μάχη όταν ως Νεολαία παίρναμε 2% και 3%; Που ο Κώστας Καραμανλής πούλαγε τη "Δημοκρατική Πρωτοπορία", την εφημερίδα της ΟΝΝΕΔ, στη Νομική;» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Τον Ιανουάριο του 2016 ένιωσε ότι τελειώνει ότι η πολιτική διαδρομή, όμως τώρα αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει: Πρώην πρόεδρος κόμματος κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με ψήφο.

«Το κάνω για τη φανέλα της ΝΔ γι αυτό συμμετέχω», δήλωσε και σε σχέση με τον σταυρό που χρειάζεται στις ευρωεκλογές διηγήθηκε ένα περιστατικό: Όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής αρκετοί ήταν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. που νόμιζαν ότι δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης στις βουλευτικές εκλογές και για πρώτη φορά δεν ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους βουλευτές στην εκλογική του περιφέρεια. «Δεν ήμουν στην πρώτη τριάδα, αλλά έγινα πρόεδρος του κόμματος», σχολίασε με χιούμορ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης (Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Καράογλου, Αναστασιάδης) και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, ενώ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δεν μπορούσε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και έστειλε γραπτό χαιρετισμό.