«Παράνομη» και «εκτός εκλογικής νομοθεσίας» χαρακτηρίζει την διοργάνωση τηλεοπτικού debate για την Περιφέρεια Αττικής, αποκλειστικά μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Γιώργου Πατούλη, ο επίσης υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.  Ο πρώην Περιφερειάρχης μιλά ακόμα για «θλιβερές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν την χειραγώγηση της κοινής γνώμης». Ο Γιάννης Σγουρός, σημειώνει πως σύμφωνα με την νομοθεσία και με βάση την πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΣΡ:

«Οι επικεφαλής των συνδυασμών, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες είναι δυνατόν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων, μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, τουλάχιστον, τρεις ακόμη συνυποψήφιοιτους. Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών στις ανωτέρω συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3)τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων». 

«Εις βάρος των υποψηφίων που παραβιάζουν τους περιορισμούς της παραγράφου 2 του παρόντος επιβάλλεται πρόστιμο από πενήντα χιλιάδες (50.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ», ενώ στο άρθρο 16 ορίζεται ότι στους ιδιοκτήτες ή στους νόμιμους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών που παραβιάζουν τον νόμο επιβάλλεται πρόστιμο 50.000€ μέχρι 150.000€. Η διεξαγωγή debate μεταξύ μόνον δύο υποψηφίων δεν επιτρέπεται και επισείει αυστηρές κυρώσεις για λόγους προστασίας της πολυφωνίας και της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών», υπενθυμίζει ο Γιάννης Σγουρός.

Στις δηλώσεις του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η διεξαγωγή ενός κλειστού debate, πέρα από κατάφωρη παραβίαση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας, της δημοκρατίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας καταπατά ευθέως την εκλογική νομοθεσία. Εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο. Οι κ. Πατούλης και Δούρου, τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους και όσοι ενεργούν κατ’ εντολή τους, σε αυτό το “ταγκό” της παρανομίας είναι έκθετοι. Καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Τηλεόρασης και την ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβουν άμεσα για να αποτρέψουν ακόμη ένα πλήγμα στη Δημοκρατία μας». Και ο ίδιος προσέθεσε: «Οι πολίτες να δώσουν την απάντησή τους σε αυτές τις θλιβερές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Διότι όσο δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, ο βομβαρδισμός και οχετός της παραπληροφόρησης θα κορυφώνεται».

Το τηλεοπτικό debate μεταξύ Ρένας Δούρου και Γιώργου Πατούλη, θα προβληθεί στην εκπομπή της Έλλης Στάη «Open Mind», το βράδυ της Πέμπτης.