Τεράστια πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια περιφέρεια που επικρατούσε έστω και δύσκολα στις τελευταίες εκλογές, δείχνει δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Νότιο Αιγαίο δηλαδή τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. 

Στην έρευνα της Opinion Poll η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γίνεται 14,5 μονάδες. 

Αυτό βέβαια που πρέπει κανείς να συνυπολογίσει εκτιμώντας το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας, είναι το γεγονός πως το ποσοστό των αναποφάσιστων εμφανίζεται πολύ μεγάλο. Ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει. 

Στην πρόθεση ψήφου της Opinion Poll η ΝΔ καταγράφει 27,3%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 14%. Στο 6,1% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής στο 5,4% με το ΚΚΕ στο 3,6%. 

Τα αντίστοιχα ποσοστά με την αναγωγή διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 30%, ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, Χρυσή Αυγή 6,8%, Κίνημα Αλλαγής 6%, ΚΚΕ 4%. 

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ’15 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει με περισσότερες από 6 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα και με περίπου δυο μονάδες στις Κυκλάδες.