Με το χυδαίο μήνυμα που έφτασε στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, δήθεν από το προσωπικό της κινητό και έγραφε «Δώσε μου φωτιά να κάψω να μην μείνει τίποτα» ξεκινά το σποτ της Ρένας Δούρου, στο οποίο πρωταγωνιστεί η ίδια η Περιφερειάρχης Αττικής. 

«Όταν διέγραψαν τα πλάνα της επίσκεψής μου στο Μάτι, αμέσως μετά την τραγωδία έμεινα σιωπηλή. Όταν μου έριξαν το φταίξιμο έμεινα σιωπηλή…» αναφέρει η Περιφερειάρχης

Η Ρένα Δούρου μιλά για την καταστροφή, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στους πολίτες «όλοι ξέρουμε ποιος έστειλε αυτό το αισχρό μήνυμα». Παράλληλα καλεί τον Γιώργο Πατούλη σε «αδιαμεσολάβητο ντιμπέιτ» στις 21 Μαΐου με ερωτήσεις από τους χρήστες του Facebook. 

Πατούλης: Απόθεμα θράσους και υποκρισίας

Για θράσος και υποκρισία κατηγορεί την Ρένα Δούρου ο Γιώργος Πατούλης μετά το σποτ που κυκλοφόρησε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής.

Στην ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική», ο κ. Πατούλης απορεί με «το απόθεμα θράσους και υποκρισίας που διαθέτει», προτείνοντας επίσης «τις 10 μέρες που απομένουν ως τις εκλογές της 26ης Μαίου, να φροντίσει να σώσει όση αξιοπρέπεια της έχει απομείνει».

Μάλιστα προδικάζει ότι «στην κάλπη θα πληρώσει το θυμό και την απογοήτευσή» των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και της αποδίδει θράσος αναφορικά με την πρόσκληση που του απηύθυνε για debate στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό.

Θέμα για το οποίο της καταλογίζει ευθύνη επειδή δεν πίεσε την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για την Πολιτική Προστασία ( βρίσκεται σε διαβούλευση). Τέλος για την απώλεια των συνανθρώπων μας στο Μάτι όπως σημειώνει «Αυτό συνέβη στη διάρκεια της δικής της θητείας».