Όπως πληροφορείται το reader.gr ο πρωθυπουργός που χθες περιόδευσε σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, απόψε θα μιλήσει στην Κοζάνη, την Κυριακή σε ανοιχτή εκδήλωση στον Πειραιά, την Δευτέρα στο Αγρίνιο, την Τρίτη στην Λάρισα, την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στο Ηράκλειο Κρήτης και την Παρασκευή στην Αθήνα. (Σύνταγμα).

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιοδείες στην Κοζάνη και την Θεσσαλονίκη, δύο πόλεις της Βορείου Ελλάδας στις οποίες καταγράφηκαν μεγάλες αντιδράσεις για το Μακεδονικό, στον Πειραιά καθώς θεωρείται η έδρα του πολιτικού αντιπάλου της κυβέρνησης, επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, και ασφαλώς η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας όπου το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου ανεβάζουν τον πήχη και διοργανώνουν εκδήλωση στο Σύνταγμα. 

Θέλουν να διαψεύσουν τα προγνωστικά. 

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι την εβδομάδα που απομένει ως τις ευρωκάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε δυνατότητα να διαψεύσει τα προγνωστικά. Κι αυτό γιατί λαμβάνει υπόψη της την δυναμική των περιοδειών του πρωθυπουργού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ως προς την προσέλευση των πολιτών αλλά κυρίως ως προς το κλίμα και την διάθεση που μεταφέρουν όσοι συμμετέχουν στις προεκλογικές εκδηλώσεις. Στο Μαξίμου «βλέπουν» αισθητή αλλαγή στο πολιτικό κλίμα από την στιγμή που έγιναν οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για τα θετικά μέτρα και αυτά νομοθετήθηκαν μαζί με τις 120 δόσεις και επαναλαμβάνουν αυτό που είπε και ο Αλέξης Τσίπρας από την Λαμία ότι «δεν μάς γελούν τα μάτια μας» εξηγώντας πως οι συγκεντρώσεις είναι μεγαλύτερες συγκριτικά με το 2015 .

Στην κυβέρνηση εξηγούν την δυναμική που αναπτύσσεται στο εκλογικό σώμα και από την αγωνία που -όπως λένε- έχουν προκαλέσει στην κοινωνία οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στα θέματα οικονομίας, εργασίας και υγείας καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει σιγά σιγά βασικές θέσεις του προγράμματός του, οι οποίες κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με τις απόψεις του ΔΝΤ. 

Στόχος οι αναποφάσιστοι

Όπως και να’ χει στο Μαξίμου επικεντρώνουν τον σχεδιασμό της τελευταίας εβδομάδας και στους λεγόμενους αναποφάσιστους ψηφοφόρους οι οποίοι θα καθορίσουν εν πολλοίς και το εκλογικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για ψηφοφόρους που στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται ως «αδιευκρίνιστη ψήφος» και οι οποίοι στην πλειονότητά τους τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Αυτό το κομμάτι των αναποφάσιστων «στοχεύει» το Μέγαρο Μαξίμου θεωρώντας πως από την στιγμή που ακόμη και τώρα δεν έχουν μετακινηθεί προς την ΝΔ ή άλλο πολιτικό κόμμα είναι πολύ δύσκολο να το πράξουν στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρησης. Βεβαίως, στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι οι ψηφοφόροι αυτοί ενδεχομένως να νιώθουν απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και θυμό γιατί εφάρμοσε ένα τρίτο μνημόνιο. Όμως στην τελική ευθεία πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση θα γίνουν προσπάθειες ώστε οι διστακτικοί ή θυμωμένοι ψηφοφόροι να πεισθούν ότι η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας θα «ξημερώσει» χειρότερες ημέρες για την χώρα και τους πολίτες της. Εξ αυτού του λόγου στην τελική στροφή προς τις κάλπες το Μαξίμου θα θέσει τους πολίτες ενώπιον διλημμάτων με κορυφαίο αυτό που ήδη έχει εκδηλωθεί και συμπυκνώνεται στο σύνθημα «με την Ελλάδα των πολλών ή με την Ελλάδα των ελίτ».