Την αισιοδοξία πως το βράδυ των ευρωεκλογών όλη η Κρήτη θα «βαφτεί» μπλε εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη όπου περιοδεύει.  «Εμείς θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα κανονικά, όπως ίσχυε παλιά» δεσμεύθηκε σε πολίτη που διαμαρτυρήθηκε πως η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση σε επίπεδα 2014 δεν αφορά βασικά προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά. 

Ξεκινώντας την διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη από το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συντοπίτες του Κρητικούς. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στους πολίτες πως «θα μειώσουμε τους φόρους ώστε να μένουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας» «Να ψηφίσετε ό,τι θέλετε, αλλά να ψηφίσετε». Αυτή ήταν ή παραίνεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νέους που συνάντησε. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μία στάση σε μία κινητή μονάδα αιμοδοσίας.  Εκεί, συζήτησε με εθελοντές στρατιώτες που στελέχωναν τη μονάδα και υπογράμμισε τη σημασία που έχει να γίνουμε -όσοι μπορούμε- εθελοντές αιμοδότες. 

Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη στήριξη της ΝΔ, κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη με τον οποίον συνέχισαν τον περίπατο τους στο Ηράκλειο ενώ κατέληξαν στο εκλογικό του κέντρο.