Αυτό τον σκοπό ήρθε άλλωστε να υπηρετήσει και το τηλεοπτικό σποτ που ξεκίνησε να προβάλλεται χθες με τίτλο “Block στους νεοναζί. Τάπωσε τους ρατσιστές”, που αρχίζει δείχνοντας πλάνα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και καταλήγει με το σύνθημα «κομμένη η πλάκα, πάω να ψηφίσω, στέλνω μήνυμα, Κίνημα Αλλαγής». Το σποτ έχει ξεκάθαρη στόχευση στους νέους, όπου το κόμμα δεν καταγράφει το καλύτερο δυνατό ποσοστό και προσπαθεί να αποτρέψει ποσοστό της νεολαίας από το να ψηφίσει την Χρυσή Αυγή και να επανεκλέξει το ακροδεξιό μόρφωμα στην τρίτη θέση.

Αισιοδοξία από την παρουσία του κόσμου

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν κόσμο να επιστρέφει στις συγκεντρώσεις του Κινήματος στην επαρχία. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα τόσο στην Πάτρα, όσο και στα Γιάννενα και στην Κρήτη, ενώ αυτή την εβδομάδα η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί στην Αθήνα, εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε την παραδοσιακή του δύναμη, την οποία έχασε από τις εθνικές εκλογές του 2012 κι έπειτα. Μεγάλη σημασία δίνεται και στην ανοικτή συγκέντρωση της Τετάρτης στην Αθήνα, εκεί όπου το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στην προσέλευση του κόσμου, δείγμα πάντως της κομματικής αυτοπεποίθησης που επιστρέφει στην Χαριλάου Τρικούπη.

“Κλειδί” η ενότητα

Μέχρι στιγμής, τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ απέφυγαν οποιαδήποτε υποψία εσωστρέφειας μέσα στην προεκλογική καμπάνια κι αυτό βοήθησε στην εκδήλωση μιας εικόνας ενότητας της παράταξης. Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ενεργοποιηθεί υπερ της καμπάνιας του κόμματος, ενώ τα τέσσερα φαβορί για τις θέσεις της ευρωβουλής, Ανδρουλάκης, Καϊλή, Ν. Παπανδρέου και Γ. Καμίνης έχουν οργώσει την Περιφέρεια στη μάχη της  σταυροδοσίας.

Η Κεντροαριστερή ταυτότητα

Στον αγώνα κατάκτησης της τρίτης θέσης, στο ΚΙΝΑΛ θέλουν να υπενθυμίσουν ότι οι ίδιοι αποτελούν τον πραγματικό προοδευτικό πόλο της χώρας, και αυτό το στρατηγικό μήνυμα ήρθε να υπηρετήσει το προεκλογικό σποτ με το πολύχρωμο αυτοκίνητο που ήρθε να “τρολάρει” ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την δεξιά τους στροφή. Μέσα στη εβδομάδα θα βγουν και τα τελευταία σποτάκια του κόμματος που θα υπηρετούν αυτή την βασική πολιτική ιδέα.

Το διψήφιο ποσοστό και η μάχη της ευρωβουλής

Οι μετρήσεις μέχρι στιγμής δείχνουν το Κίνημα Αλλαγής να δίνει μάχη για την τρίτη θέση, δεν έχει όμως καταφέρει μέχρι στιγμής να περάσει το κατώφλι του διψήφιου ποσοστού που θα την κλείδωνε. Ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να αγκαλιάσει το διψήφιο ποσοστό στην κάλπη των ευρωεκλογών και τα στελέχη του εμφανίζονται αισιόδοξα - τουλάχιστον στις ιδιωτικές τους συζητήσεις - πως ακόμη κι αν τελικά δεν πιαστεί ο στόχος του 10%, το κόμμα θα κινηθεί ψηλότερα από το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές του 2014, πάνω δηλαδή από το 8%.

Ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 9% θα μπορούσε να εκλέξει και τρείς ευρωβουλευτές για το Κίνημα Αλλαγής, την ώρα που γίνεται φανερό πως ο μεν Νίκος Ανδρουλάκης διαθέτει έναν αξιόλογο μηχανισμό και ερείσματα στο κόμμα για να θεωρεί τον εαυτό του φαβορί για την εκλογή του, ενώ την ίδια στιγμή ο Νίκος Παπανδρέου, που φέρει το όνομα με τον μεγαλύτερο συμβολισμό για το χώρο, φαίνεται πως διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στην ευρωβουλή. Η νυν ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έχει επίσης μεγάλη ανανγωρισιμότητα και διείσδυση στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ενώ και ο Γιώργος Καμίνης, μετά από την οκταετή του θητεία στο δήμο της Αθήνας φαίνεται πως διαθέτει τη στήριξη του μηχανισμού της Χαριλάου Τρικούπη και θα μπορούσε να μπει σφήνα στις τρεις πρώτες θέσεις.

Η ακραία πόλωση πάντως μεταξύ Τσίπρα Μητσοτάκη φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για τη Χαριλάου Τρικούπη να απευθυνθεί σε ακροατήρια που απεχθάνονται την ένταση. Η ίδια η κυρία Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «δήθεν μονομαχία» την κόντρα των δυο. «Η πλειονότητα του λαού τούς γυρίζει την πλάτη, δεν εκφράζει αυτό την αγωνία του λαού για την επομένη μέρα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν έχουν απαντήσεις, και δε βλέπω σημαντικές διάφορες» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά. 

Βλέπουν και τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στο εκλογικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν και τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν ότι εάν αυτή ξεπεράσει τις 5 μονάδες, ωφελημένο θα βγει το Κίνημα Αλλαγής - σε διαφορετική περίπτωση, όσο μειώνεται η διαφορά και δίνεται η αίσθηση πως η πρώτη θέση μπορεί να κριθεί στο νήμα, τότε η ακραία πόλωση μοιραία θα επηρεάσει και τα μικρότερα κόμματα.