Αυτό εμμέσως πλην σαφώς είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε χθες το απόγευμα υπό την προεδρία του, λίγο προτού ο πρωθυπουργός μεταβεί στον Πειραιά για μία ακόμη προεκλογική ομιλία. Η συνεδρίαση του οργάνου ήταν μεν σύντομη-διήρκεσε 40 λεπτά- όμως ο πρωθυπουργός φέρεται να μίλησε για «ρεύμα ανατροπής» που διαφοροποιεί και τις δημοσκοπήσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ευρωμάχη μπορεί να ξεφύγει και από τον χαρακτήρα του ντέρμπι μεταξύ των δύο πρώτων. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό την τελευταία εβδομάδα και να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τον κόσμο ώστε η κοινωνία να νιώθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παράταξη που βρίσκεται κοντά στους πολίτες. Στην ίδια συνεδρίαση έγινε αποτίμηση των συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σύγκριση με τις προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας και διαπιστώθηκε πως η δυναμική που δημιούργησε η ψήφιση των θετικών μέτρων από την κυβέρνηση έχει αντίκτυπο στις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων και την μείωση της ψαλίδας που καταγράφουν οι πρόσφατες μετρήσεις  και μάλιστα δείχνουν να πιστεύουν πως ο χρόνος που υπολείπεται είναι ικανός για να προκαλέσει ανατροπές και εκπλήξεις. 

Η κυβέρνηση δείχνει ότι ποντάρει στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αυτούς που συνθέτουν την λεγόμενη «αδιευκρίνιστη ψήφο» στις δημοσκοπήσεις γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο κομμάτι τους προέρχεται από την δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου θα επιδιώξει τις τελευταίες αυτές προεκλογικές ημέρες να τούς πείσει ότι μπορούν και πάλι να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τα όποια λάθη έγιναν στην πορεία της διακυβέρνησής του και ασφαλώς να αυξήσει και την εκλογική του συσπείρωση.