Το σενάριο του διάρκειας 55 δευτερολέπτων βίντεο βασίζεται στο δίπολο «ΣΥΡΙΖΑ-Τι νομίζεις ότι ψηφίζεις» και «ΣΥΡΙΖΑ-Τι πραγματικά ψηφίζεις».

Το βίντεο ξεκινά με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει από τα κυβερνητικά έδρανα να λέει «δεν σας κάνουμε τη χάρη να ψηφιστούν Μνημόνια από αυτή τη Βουλή» και στη συνέχεια να ψηφίζει «ναι» στην ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρεται κατά του ΝΑΤΟ λέγοντας πως «είναι ένας μηχανισμός που δεν έχει λόγο ύπαρξης» ενώ στη συνέχεια παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ να επισημαίνει πως η Ελλάδα θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της.

Επίσης, στο σποτ της ΚΝΕ παρουσιάζεται ο κ. Τσίπρας να καταγγέλλει τη βία κατά των διαδηλωτών και στη συνέχεια παρουσιάζονται συγκρούσεις διαδηλωτών με τα ΜΑΤ.

Η μουσική υπόκρουση του σποτ είναι από το Game of Thrones και συγκεκριμένα το τραγούδι για τον Night King από τον Ramin Djawadi.

Στο σποτ φαίνεται η... απελευθερώτρια που «έσπασε» τις αλυσίδες, Ντενέρις, να αγκαλιάζεται από τους σκλάβους που τη φώναζαν «μητέρα» με τη φράση «ΣΥΡΙΖΑ – Τι νομίζεις ότι ψηφίζεις» και στη συνέχεια παρουσιάζεται ο δράκος της Ντενέρις να καταστρέφει το Kings Landing, στιγμιότυπο που συνοδεύεται με τη φράση «ΣΥΡΙΖΑ – Τι πραγματικά ψηφίζεις».

Το σποτ καταλήγει με την Άρια που μαχαιρώνει τον Night King και την φράση «τώρα πια ξέρεις... 26 Μάη σημάδεψε σωστά, ψήφισε ΚΚΕ».