Το σποτ είναι γυρισμένο στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, εκεί όπου γίνονται και τα γυρίσματα του MasterChef. Ο Αλέξης Τσίπρας περπατάει στους δρόμους της περιοχής και μιλά για «το δύσκολο έργο που ανέλαβε να σηκώσει το βάρος της Ελλάδας και των ανθρώπων της μέσα στην κρίση». Στο σποτ κυριαρχούν άνθρωποι που επηρεάστηκαν από την κρίση, νέοι, εργαζόμενοι αλλά και ηλικιωμένοι, την ώρα που ο πρωθυπουργός αναφέρεται επανειλημμένα στο πόσο επηρεάστηκαν από την κρίση αλλά και πόσο άντεξαν.

«Βαριά ευθύνη να εκπροσωπείς έναν λαό, που δεν το έβαλε κάτω ποτέ, που τίποτα δεν του χαρίστηκε, που αντιστάθηκε στον πιο σκληρό κατακτητή αλλά ποτέ δε λύγισε» ακούγεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή του 2λεπτου βίντεο.

Αφού περιγράφει «τις δυσκολίες που πέρασε ο ελληνικός λαός και τη νίκη που τελικά ήρθε με την έξοδο από τα μνημόνια», αναφέρεται στο «παλιό πολιτικό σύστημα, με τους διαπλεκόμενους υπουργούς του που χρεοκόπησαν την Ελλάδα».

«Στις 26 του Μάη κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για το μέλλον μας» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και καταλήγει: «Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Τώρα που ήρθε επιτέλους η ώρα των πολλών».