«Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αυτές «έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από 4 χρόνια μετά από όλα τα βάρη που υπέστησαν. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης» ανέφερε χαρακτηριστικα.

Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαχώρισε τον πατριωτισμό από τον «στείρο εθνικισμό» και σημείωσε πως η ΝΔ είναι «η μεγάλη πατριωτική παράταξη». 

Απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η αλήθεια και η σκληρή δουλειά, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θέλουμε να διαδεχθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να γίνουμε μια άλλη κυβέρνηση» είπε.

Δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να διαπιστώσει κανείς το ρεύμα για τη ΝΔ είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από στελέχη και οπαδούς να πείσουν τους αναποφάσιστους.

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ό,τι και αν κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του παρελθόντος και δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποτυχημένη απόπειρα του πολιτικού μου αντιπάλου να αντιγράψει κακέκτυπα τον Ανδρέα Παπανδρέου». 

«Μάλλον για μία ειρωνεία της ιστορίας μοιάζει» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «γιατί η ιστορία ενίοτε επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Κάποιοι και σήμερα ακόμα, λίγο παραπέρα στο Αγρίνιο, θα πούνε με τα δικά τους λόγια, όχι έτσι ακριβώς όπως το λέω, αλλά αυτό θα εννοήσουν, 'ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν', λες και κάποιοι θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, λες και κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά τον εθνικό διχασμό. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν. Είμαστε εδώ για να αρχίσουμε με όλους το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδος».

Με την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση «σε όσους είχαν ψηφίσει στο παρελθόν ΝΔ, αλλά στην πορεία μας εγκατέλειψαν, και τους λέω ότι 'ήλθε η ώρα να γυρίσετε στο σπίτι σας'» διότι όπως σημείωσε, «στην Νέα Δημοκρατία κρατάμε ζωντανές τις αξίες του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον πυρσό, την ευρωπαϊκή παρακαταθήκη, την έμφαση στην μετριοπάθεια και την αντίθεσή μας στον λαϊκισμό». 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «το βράδυ της 26ης Μαΐου θέλω να υπάρχει ένα καθαρό και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα το οποίο θα λέει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται και μπορούμε να τη φέρουμε όλοι μαζί».