Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε περί τις 19:30 στο κατάμεστο κλειστό στάδιο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», εν μέσω χειροκροτημάτων και ενώ είχε προηγηθεί η είσοδος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα μιλήσει αλλά και το καθαρό μήνυμα στήριξης «για μια καθαρή νίκη» του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

«Καθώς έμπαινα είδα πολλά γνωστά πρόσωπα και θυμήθηκα ότι εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θυμήθηκε ότι στις δυτικές συνοικίες και σε ολόκληρη τη Β’ Αθηνών ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2004 και ωρίμασε πολιτικά και τόνισε ότι ξέρει τους δρόμους και τις πλατείες της Δυτικής Αθήνας, τις βιοτεχνίες και τους χώρους δουλειάς. «Είμαι κάθε μέρα κοντά σας, αφού μόλις ανέλαβα την ηγεσία της ΝΔ έφερα τα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο, δίπλα στο Ποτάμι», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε ότι στη Δυτική Αθήνα είδε ζωντανή την ιστορία του τόπου που «ρίζωσε σε αυτές τις γειτονιές», μιλώντας για ένα «χωνευτήρι» ανθρώπων από διαφορετικές γεωγραφικές αφετηρίες, τους οποίους προσπάθησε να εκφράσει. «Ήμουν και είμαι μαζί σας για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε εκ νέου ότι «ήμουν εδώ, είμαι εδώ και θα είμαι εδώ», λέγοντας ότι θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών. «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και στις 26/5 πάμε μπροστά με τη ΝΔ. Και η μεγάλη νίκη ξεκινά από τα Δυτικά», υπογράμμισε. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, οι πολίτες θα απαντήσουν σε όσα έζησαν. «Σε τέσσερις μέρες, η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Απαντώντας, μάλιστα, στο σύνθημα «Κυριάκο θυμήσου, οι νέοι είναι μαζί σου», ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι φαίνεται ποιο κόμμα στηρίζεται πραγματικά από τη νεολαία. «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο στην ευρωκάλπη. 

Ψηφίζουμε θετικά

«Οι πολίτες δεν ξεχνούν όσα έζησαν τα τελευταία χρόνια. Ξέρουν ότι η κυβέρνηση έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά, αφού πήρε πάρα πολλά», είπε ο κ. Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Έλληνες δεν θα αφήσουν να τους κοροϊδέψουν ξανά. «Οι Έλληνες δεν θέλουν άλλο φόβο. Ελπίδα θέλουν. Αλλά με την ελπίδα της αλήθειας, όχι την ψεύτικη ελπίδα των ανέξοδων υποσχέσεων», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Απαντώντας μάλιστα στο σύνθημα «Κυριάκο, γερά να φύγει η Αριστερά» που ακούστηκε από την ΟΝΝΕΔ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν έχει απλά νόημα ποιο θα φύγουν, αλλά ποιοι θα έρθουν. «Ψηφίζουμε θετικά, εμπιστευόμαστε τη ΝΔ, δεν καταψηφίζουμε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Έστειλε, εκ νέου, μήνυμα κατά «της μιζέριας» που βιώνει η χώρα, τονίζοντας την ανάγκη για μειωμένους φόρους, αλλά και για «δουλειές, δουλειές, δουλειές». Προσέθεσε, ακόμα, ότι η ΝΔ θα δουλέψει ακούραστα για να σαρώσει όλα τα εμπόδια που αποτρέπουν σήμερα τις επενδύσεις στην πατρίδα μας. 

Υγεία, Παιδεία, ασφάλεια και μείωση φόρων για όλους

Έστειλε, ακόμα, μήνυμα υπέρ της ανάγκης μιας «αληθινής κοινωνικής πολιτικής», με «υγεία για όλους», ενώ, ακόμα, επέμεινε και στην ανάγκη για ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας και επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ίδρυση ενός πρότυπου σχολείου ανά περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από το Περιστέρι. Είπε, ακόμα, ότι θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή, ενώ τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά και θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών. 

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμα έστειλε μήνυμα υπέρ της αποκατάστασης του αισθήματος νόμου και τάξης, λέγοντας ότι δεν μπορούν οι πολίτες να ζούνε με τον φόβο. «Και δεν μπορείτε εσείς οι φοιτητές να βρίσκετε βαποράκια και τραμπούκους στα προαύλια και στα αμιθέατρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται. «Και δεν μπορεί, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση να ασχολείται με το πώς θα πάρει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας, ένας καταδικασμένος τρομοκράτης που δεν έχει μετανοήσει ποτέ για όσα έκανε». «Εμείς θα διώξουμε το φόβο από τα σπίτια και τις γειτονιές», είπε ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε, ακόμα, ότι το άσυλο θα καταργηθεί, ενώ θα γίνουν και προσλήψεις στην Αστυνομία, αλλά και αναβάθμιση του εξοπλισμού των αστυνομικών. 

«Στείλτε τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους συνταξιούχους που είδαν τη «13η σύνταξη» κουτσουρεμένη, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μη μείωση του αφορολόγητου, μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ στο 9%, ενίσχυση κάθε οικογένειας για κάθε νέο παιδί με 2.000 ευρώ, για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 22% και στο 11%, αλλά και για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. «Η κοινωνία εμπιστεύεται τη ΝΔ, τη μεγάλη λαΐκή, δημοκρατική παράταξη», είπε ακόμα. 

Τώρα είναι η ώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τέλος, έστειλε μήνυμα αλλαγής σελίδας στην Περιφέρεια Αττικής, λέγοντας ότι η Ρένα Δούρου πρέπει να πάει σπίτι της. «Γιώργο, θα είσαι ο επόμενος περιφερειάρχης και μας περιμένει πολλή δουλειά!», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τον Γιώργο Πατούλη. «Δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε». Κάλεσε, ακόμα, τους νέους να συνταχθούν με τη ΝΔ, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει μαζί του και παλαιότερους φίλους του κόμματος, οι οποίοι πήραν αποστάσεις και τώρα πρέπει να γυρίσουν σπίτι τους. Κάλεσε, όμως, σε συμπόρευση και φίλους άλλων κομμάτων. Έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά σε όσους ψήφισαν Ποτάμι ή ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα» και ότι αυτός έφτασε σημερα να μιλά στο κλειστό...«Ανδρέας Παπανδρέου». Ξόρκισε, ακόμα, τις ίσες αποστάσεις, αλλά έστειλε και μήνυμα προς όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015, λέγοντας ότι τους θέλει και αυτούς στη ΝΔ. «Τώρα είναι η ώρα!», προσθέτοντας ότι η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ.