Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην πορεία των ΑΝΕΛ από την ίδρυσή τους και μίλησε για πιέσεις που δέχθηκαν διαχρονικά στελέχη των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας «κάποιοι δεν άντεξαν. Τους συγχωρώ. Εκείνους που δεν συγχωρώ είναι όσοι εξαγοράστηκαν».

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για το 2015 είπε ότι η εντολή που έλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν εκείνη της σύγκρουσης «στα ίσα» με τους δανειστές, την οποία εντολή και εφάρμοσε «αλλιώς δεν θα καταφέρναμε τον συμβιβασμό του Ιουλίου».

Είπε ότι τότε απετράπη το σχέδιο Βαρουφάκη-Σόϊμπλε, ζητήθηκε η παρέμβαση των ΗΠΑ και στη συνέχεια με συνεννόηση Ομπάμα-Ολάντ παρουσιάστηκε το σχέδιο του δεύτερου το οποίο «έφερε τη λύση».

Χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ ως δύναμη σταθερότητα και μίλησε για συμβολή τους τόσο στην «στροφή του καραβιού προς τις ΗΠΑ» όσο και στη σύναψη στρατηγικών συμφωνιών με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

«Το 5% του ελληνικού λαού μπόρεσε να κρατήσει την πατρίδα όρθια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας έλεγαν ψεκασμένους όταν μιλούσαμε για την ενέργεια και το φυσικό αέριο», αλλά «τώρα η χώρα είναι έτοιμη για εξόρυξη φυσικού αερίου αξίας 350 δισ, ευρώ μόνο από τα νότια της Κρήτης» είπε.

Είπε επίσης ότι μόνο οι ΑΝΕΛ μπορούν να σταματήσουν την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ και την «επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και των Σημιτανθρώπων».

«Σπάσαμε τις υπουργικές καρέκλες για το εθνικό θέμα» είπε ακόμη ο Πάνος Καμμένος και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλλαγή της εθνικής θέσης του 1992 και παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

Έθεσε δε το ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ αν δέχεται να συμφωνήσουν για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Π.Καμμένος είπε ότι το ΕΛΚ και το ΕΣΚ αποτελούν όργανα της παγκοσμιοποίησης και του Σόρος και πρόσθεσε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας «αλλοιώνουν» τα κόμματα τους γιατί σκοπεύουν να συγκυβερνήσουν και να προωθήσουν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.

«Θα επιβάλλουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με υγιή στελέχη από όλες τις πλευρές. Δεν θα επιτρέψουμε προεκλογική περίοδο ως τον Οκτώβριο με τον Ερντογάν να απειλεί» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.