Τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις πραγματοποιούν τα κόμματα, με την κάλπη για Ευρωπαϊκές, Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές να απέχει μόλις τέσσερις ημέρες. 
Την κεντρική τους προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, η Νέα Δημοκρατία, στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», το Κίνημα Αλλαγής, στην πλατεία Κοτζιά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το ΜεΡΑ 25, στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας στο Σύνταγμα. 

Μπορεί να μην ήταν η κεντρική προεκλογική του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος) αλλά μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα.  Το Reader.gr σας παρουσιάζει φωτογραφίες που αποτυπώνουν τον κόσμο που παρακολούθησε τις συγκεντρώσεις, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. 

ΣΥΡΙΖΑ

Γεμάτος ο χώρος που στήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να μιλήσει ο πρωθυπουργός στην συμπρωτεύουσα. Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς υπήρξαν αρκετές προληπτικές προσαγωγές, ενώ ομάδα ατόμων άπλωσε πανό αρκετά μέτρα μακριά από τη συγκέντρωση που έγραφε «προδότης».  

Νέα Δημοκρατία

Γεμάτο ήταν το κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εκεί βρέθηκαν και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. 

Κίνημα Αλλαγής 

Στην πλατεία Κοτζιά και έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, με έντονη την παρουσία της νεολαίας. 

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 

Στο Σύνταγμα πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογικό του συγκέντρωση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, καταφέρνοντας να γεμίσει μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας. 

Ανεξάρτητοι Έλληνες 

Σε μικρό συνεδριακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποίησε την κεντρική τους προεκλογική συγκέντρωση, με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

ΜεΡΑ 25 

Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε την προεκλογική του συγκέντρωση το ΜεΡΑ25, με λιγοστό αλλά… εκλεκτό, όπως τους δυο τελευταίους πρώτους σε ψήφους σε εθνικές εκλογές, Γιάνη Βαρουφάκη και Σοφία Σακοράφα, αλλά και τον άλλοτε πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.