«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πολύ καλύτερος πρωθυπουργός από τον κ. Τσίπρα. Είναι πολύ απλό. Πρόκειται για ένα μορφωμένο παιδί, που ξέρει από οικονομία, που πλέον είναι το ζητούμενο. Αν μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα για οικονομία θα τρομάξετε. Τον είχα συναντήσει το 2014 στο φόρουμ του Economist. Ξεκίνησε μια κουβέντα και σας λέω ότι τρόμαξα, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας για τις λανθασμένες εκτιμήσεις του όσον αφορά το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. «Πίστεψα ότι ως νέος άνθρωπος θα έκανε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Αλλά, εκεί δεν έπεσα έξω μόνο εγώ, έπεσε έξω ολόκληρος ο ελληνικός λαός…», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά μίλησε στην εκπομπή «Εν Αθήναις», όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν, μόνο να χειροτερεύσουν μπορούν», εκτίμησε ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης «θα είναι πολύ καλύτερος πρωθυπουργός», στάθηκε στο έργο που έχει κάνει η παράταξή του στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με την οικογένεια Κόκκαλη.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών»:

Για το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Αγαπώ τον Πειραιά, αυτό τα λέει όλα. Πάθος έχω με τον Πειραιά, με τον τόπο μου. Θέλω να βλέπω τον τόπο μου να πάει καλά και σήμερα ο τόπος δεν πάει καλά. Περπατώντας στις γειτονιές του Πειραιά μπορούμε να δούμε έργα, δράσεις για τη νεολαία, τα ασθενέστερα στρώματα, μνημεία κ.α. που αποδεικνύουν ότι έχουμε πάει καλά».

Σε ερώτηση για το αν έχει ψηφίσει άλλο κόμμα εκτός από τη Νέα Δημοκρατία: «Έχουμε μια δημοτική συμβουλο, τη Σταυρούλα Αντωνάκου, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον δήμο μας και τώρα είναι υποψήφια με τον Γιώργο Πατούλη και το 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής με Το Ποτάμι. Τότε ψήφισα και εγώ Ποτάμι».

Αναφορικά με την Ρένα Δούρου, υπήρξε σαφής: «Από εκείνη την ημέρα την κ .Δούρου την έχω δει μια φορά τυχαία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το 2014 θεωρούσα ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά από τον κ. Σγουρό. Έπεσα έξω, κάνουμε και λάθη».

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι «πίστεψα ότι ως νέος άνθρωπος θα έκανε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Αλλά, εκεί δεν έπεσα έξω μόνο εγώ, έπεσε έξω ολόκληρος ο ελληνικός λαός…».

Σχετικά με την σχέση του με τη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε: «Οι φιλοδοξίες μου σταματούν στον Πειραιά. Είμαι χαρούμενος για όσα κάνω και δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο. Άλλωστε, όταν θέλω να κάνω κάτι, δεν ντρέπομαι, το φωνάζω. Δεν μπορώ να το κρύψω... Όσο ευγενικός κι αν θέλω να είμαι, δεν μπορώ να μην πω  ότι πρόκειται για αηδίες. Μιλάμε για την τοπική οργάνωση του Πειραιά, την οποία ενίσχυσα με δυο-τρία air condition και υπολογιστές, δηλαδή για 1.000-1.200 ευρώ».

Για την αδειοδότηση των καναλιών, επισήμανε: «Υπήρχε η διαδικασία αδειοδότητης των καναλιών. Έτσι ξεκίνησαν οι επαφές, όπως και όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες. Δεν με πίεσε κανείς. Εμένα δεν μπορεί να με πιέσει κανείς εύκολα... Εκτός από τα 20 εκατ. του Καλογρίτσα δεν είχε γίνει καμία άλλη κουβέντα με την κυβέρνηση».

Για το θέμα της αγοράς του ΔΟΛ το 2017, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι το έπραξε «από αγνά αισθήματα για την χώρα που ζω .. Είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις με Έλληνες, αλλά και φίλους από το εξωτερικό και είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να μην κλείσουν οι δύο εφημερίδες και ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία».

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι εμπιστεύθηκε τους διευθυντές των εφημερίδων να συνεχίσουν το έργο τους και έχουν κάνει καλή δουλειά.

Σχετικά με τη λάσπη και τις κατηγορίες της κυβέρνησης προς το πρόσωπό του ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Θέλουν να φτιάξουν -και έφτιαξαν - μια ατζέντα για τις εκλογές. Να λένε να: "ορίστε ο χρηματοδότης της ΝΔ, με βρώμικο χρήμα…". Για να τελειώνουμε με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν. Μόνο να χειροτερεύσουν μπορούν».

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε επίσης για το αν όλα όσα γράφτηκαν εις βάρος του ίδιου, δημιούργησαν πρόβλημα στις επιχειρήσεις του: «Δημιούργησαν κάποιες δυσκολίες οι προσπάθειες τους, αλλά εμείς προχωρήσαμε με μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Βλέπουμε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελός μας για την Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελός μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο επηρέασε τον ίδιο και την οικογένειά του ο πόλεμος λάσπης, υπήρξε κατηγορηματικός: «Η οικογένειά μου και οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν ποιος είμαι. Αν με πει κάποιος χοντρό θα με πειράξει, γιατί ξέρω ότι είμαι. Αλλά, να με κατηγορούν για υπόθεση ναρκωτικών, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, δεν με αγγίζει, γιατί δεν έχω την παραμικρή σχέση. Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο βρέθηκαν αυτά τα απαίδευτα παιδιά να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται τα πάντα. Αυτοί οι απίθανοι τύποι πανηγυρίζουν κιόλας. Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτά μόνο εδώ γίνονται».

«Μίλησα για οικονομία με τον Τσίπρα και… τρόμαξα»
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πολύ καλύτερος πρωθυπουργός από τον κ. Τσίπρα. Είναι πολύ απλό. Πρόκειται για ένα μορφωμένο παιδί, που ξέρει από οικονομία, που πλέον είναι το ζητούμενο. Αν μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα για οικονομία θα τρομάξετε. Τον είχα συναντήσει το 2014 στο φόρουμ του Economist. Ξεκίνησε μια κουβέντα και σας λέω ότι τρόμαξα, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω», τόνισε ο κ Μαρινάκης.

Για τη ρήξη με την οικογένεια Κόκκαλη, είπε: «Δεν θα ήθελα να συζητήσω για τον κύριο Κόκκαλη ή για τον Πέτρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ενωμένος. Το μόνο που βγήκε είναι τι παραλάβαμε το 2010. Ο Πέτρος παραδέχθηκε ότι το χρέος ήταν διπλάσιο απ’ όταν είχε αναλάβει ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό . Σημασία έχει να πάει καλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και να πάρει το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα γίνονται».

Αναφορικά με τις κατηγορίες περί στημένων και τη λεγόμενη εξυγίανση, επισήμανε: «Πρόκειται για γελοιότητες. Δεν μπορώ να σχολιάσω τέτοια πράγματα που κάθεται και λέει ο Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Αν υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποια παράγκα, άλλωστε μιλάμε για την εποχή της... εξυγίανσης. Έχουμε χορτάσει από εξυγίανση…».

Για τον Νίκο Παππά, επισήμανε: «Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο… Μόλις απέτυχε ο κ. Παππάς, τον έστειλαν στο διάστημα».

Σχετικά με το έργο της δημοτικής αρχής στον Πειραιά, είπε: «Έχουμε σχέδια για το θέμα της ανεργίας στον Πειραιά και έχει μειωθεί η ανεργία στην πόλη. Έχουμε διαθέσεις δύο εκατομμύρια βιβλία - οδηγούς για να διατεθούν στους τουρίστες. Για να έχει εικόνα ο επισκέπτης του Πειραιά. Ξεκινήσαμε ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Και έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και προχωράμε για να πάμε στις 7.500 θέσεις εργασίας.

Ακούω πολλά "ευχαριστώ" από τον κόσμο για όσα έχω κάνει στον Πειραιά. Και τους Πειραιώτες δεν τους κοροϊδεύεις. Ό,τι είχαμε υποσχεθεί το πράξαμε και θα κάνουμε και παραπάνω. Ο δήμαρχος έχει κάνει καλή δουλειά. Έχουμε εισπράξει 88 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τελειώνοντας τα δύο έργα που μας έχουν ταλαιπωρήσει όπως το τραμ, που εγώ ήμουν αντίθετος να περνάει από το κέντρο του Πειραιά, αλλά και το μετρό, θα περπατάμε σ’ ένα διαφορετικό Πειραιά.

Θα συνεχίσω να στηρίζω τους Πειραιώτες, που έχουν ανάγκη με την καθοδήγηση της μητρόπολης Πειραιά και του κ. Σεραφείμ, ο οποίος έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο. Έχω δεσμευτεί για ένα νέο κολυμβητήριο κι ένα ταμείο για την επιχειρηματικότητα. Με τον Γιάννη Μώραλη είχαμε καλή συνεργασία στον Ολυμπιακό και συνεχίζουμε και στον δήμο. Πρόκειται για έναν άνθιρωπο που είναι πολύ περήφανος για τον πατέρα του, όπως κι εγώ.

Τέλος, για τη συγκέντρωση του πρωθυπουργού στον Πειραιά, επισήμανε: «Σας καλούμε όλους να έρθετε στην προεκλογική μας συγκέντρωση που δεν θα είναι φιάσκο σαν του κ. Τσίπρα της περασμένης Κυριακής. Έντεκα πούλμαν μετρήσαμε με 550 άτομα που έφεραν στον Πειραιά, και ακόμη γύρω στους 200 αστυνομικούς στο Πασαλιμάνι. Ο λαός του Περαία θα δώσει την απάντησή του την Κυριακή».