Την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές προανήγγειλε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Αντώναρος.  Όπως μάλιστα δηλώνει ο ίδιος στο ραδιόφωνο του κρατικού πρακτορείου, είναι έτοιμα τόσο η διακήρυξη της νέας κίνησης, όσο και το όνομα και το λογότυπο. 

«Έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ, με ανθρώπους που προέρχονται τόσο από την πολιτική, όσο και από την κοινωνία». Η νέα αυτή κίνηση, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Αντώναρο, θα κινείται «σαφώς στον χώρο του κέντρου, της κεντροδεξιάς».

«Δεν θέλω αυτή τη στιγμή, πριν από τις ευρωεκλογές, να θολώσουν κι άλλο τα νερά με εμφάνιση μιας κίνησης, που αυτή τη στιγμή στοχεύει βεβαίως στη συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές, οι οποίες παίρνοντας υπόψη όσα έχει πει μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός, πρόκειται να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο. Άρα, υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τότε να ξεδιπλώσουμε τα βήματα που έχουμε σκοπό να κάνουμε» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Ο μεσαίος χώρος ψάχνει να βρει διέξοδο προς ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, που θεωρεί ότι τις απόψεις τις οποίες έχει θα τις εκφράσει καλύτερα. Ο μεσαίος χώρος είναι αυτός που πάντα δίνει τη νίκη σε ένα από τα κόμματα που διεκδικούν την εντολή για να κυβερνήσουν τη χώρα. Αυτό έχει αποδειχθεί παντού» σημείωσε ο ίδιος.