Όπως είπε, την Κυριακή δεν πρόκειται για μια χαλαρή ψήφο.

«Δεν μπορώ να βγω και να πω στον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει και τίποτα, όποιο κι να είναι το αποτέλεσμα. Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Όμως, αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοικτά. Έχουμε πολιτικό σχέδιο . Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια», είπε. 

Για τη χρονική συγκυρία ανακοίνωσης των μέτρων ελάφρυνσης είπε: «Η ανακοίνωση των παροχών όπως η 13η σύνταξη έγιναν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί τώρα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία από τη Eurostat και την ΕΛΣΤΑΤ»

«Ό,τι δημοσιονομικός χώρος υπάρχει θα πάει στους πολλούς, δεν θα πάει σε όσους έβγαλαν τα λεφτά τους έξω 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ΕΚΑΣ λέγοντας ότι στόχος είναι να καλυφθούν όσοι το έχασαν, όχι με την επαναφορά του, αλλά με την αύξηση της εθνικής σύνταξης.

Παίρνοντας αφορμή από την πρόκληση που του απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αφορολόγητο, βρήκε την ευκαιρία να κάνει λόγο για ριζική διαφορά και στο θέμα αυτό.

Κάλεσε δε, τους πολίτες να αναλογιστούν τι σημαίνει η πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στους αγρότες και τα χαμηλά εισοδήματα.

Τελικώς, συγκρούονται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, κατέληξε.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για τον ΕΝΦΙΑ και είπε οτι υπάρχει ψηφισμένη απόφαση της κυβέρνησης για 10% μεσοσταθμική μείωση το 2019 και επιπλέον 20% το 2020, υπογραμμίζοντας τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ και στο θέμα αυτό: θα κατανεμηθεί με δικαιοσύνη, τόνισε.

«Επί παραδείγματι, για τα υψηλά εισοδήματα η ελάφρυνση θα είναι περί το 10%, για τα μεσαία 35-40% και για τους φτωχούς 50%», είπε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο σημείο της συνέντευξης, παρατήρησε πως έχει γίνει «επιστήμη» η φοροδιαφυγή από τους έχοντες offshore.