Δεν στηριζόμαστε ούτε σε δημοσκόπους, ούτε σε ολιγάρχες, ούτε σε υπόδικους επιχειρηματίες αλλά μόνο στον ελληνικό λαό, στις καρδιές των λαϊκών ανθρώπων» προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τελική απάντηση θα δοθεί το φθινόπωρο για τη νέα προοπτική της  τετραετίας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του για εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα την Παρασκευή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «αν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα». 

«Η πρώτη τετραετία ήταν αυτή που κυβερνήσαμε με τα χέρια στην  πλάτη. Τώρα μπορούμε να κυβερνήσουμε με το δικό μας σχέδιο, με το δικό  μας όραμα» είπε ο κ. Τσίπρας. 

Τσίπρας: Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε στην κάλπη -  Το φθινόπωρο η τελική απάντηση

«Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσει και να κερδίζουμε στην κάλπη» τόνισε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας. 

Δεν στηριζόμαστε ούτε σε δημοσκόπους, ούτε σε ολιγάρχες, ούτε σε υπόδικους επιχειρηματίες αλλά μόνο στον ελληνικό λαό, στις καρδιές των λαϊκών ανθρώπων» προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τελική απάντηση θα δοθεί το φθινόπωρο για τη νέα προοπτική της  τετραετίας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του για εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα την Παρασκευή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «αν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα». 

«Η πρώτη τετραετία ήταν αυτή που κυβερνήσαμε με τα χέρια στην  πλάτη. Τώρα μπορούμε να κυβερνήσουμε με το δικό μας σχέδιο, με το δικό  μας όραμα» είπε ο κ. Τσίπρας. 

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή, για τους δήμους και τις περιφέρειες αλλά και για τη ζωή μας» τόνιζε και κατά την έναρξη της ομιλίας του επεσήμανε ότι η σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος «δεν θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών είναι ξέσπασμα δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, ελπίδας και ανατροπής».

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και πίστεψαν ότι η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση αρκούν για να μας οδηγήσουν πίσω στα σκοτάδια των μνημονίων. Αυτές τις μέρες πήραν την απάντησή τους: Η Ελλάδα δε γυρίζει πίσω. Μαζί θα αποφασίσουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα τώρα που βγήκαμε στο μνημονιακό ξέφωτο» συνέχισε.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία αναδρομή σε όσα η κυβέρνησή του πέτυχε την τετραετία υπογραμμίζοντας: «Παραλάβαμε μια χώρα λεηλατημένη και έναν λαό ταπεινωμένο. Η ανεργία το 2014 ήταν στο 28%, οι νέοι επιστήμονες έφευγαν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό και οι συνταξιούχοι έχασαν στα 4 χρόνια το 40% του εισοδήματός τους. Τα μαγαζιά έβαζαν λουκέτο το ένα μετά το άλλο και το εισόδημα της μεσαίας τάξης συρρικνωνόταν. Στο τέλος του 2014 άνθρωποι έψαχναν για φαγητό στα σκουπίδια. Αυτή την τιμωρία επέβαλε το παλιό κατεστημένο και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ. Κι όλα αυτά για να σωθούν οι τράπεζές τους, όπως πρόσφατα ομολόγησαν οι ίδιοι. Και είπαν τότε οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος “μαζί τα φάγαμε”».

«Ο λαός μας δε θα ξεχάσει ποιοι καταρράκωσαν την αξιοπρέπειά του, ποιοι μας οδήγησαν στη χρεωκοπία. Τότε ο λαός σήκωσε ανάστημα προς όλους εντός και εκτός χώρας και διεκδίκησε ένα πράγμα μόνο: την αξιοπρέπειά του. Και μαζί παλέψαμε για να υπερασπιστούμε αυτή την ανάγκη του. Αναγκαστήκαμε το 2015 να κάνουμε έναν συμβιβασμό, ένα βήμα πίσω για να μπορούμε σήμερα να δώσουμε ελπίδα. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε και όλοι αισθανόμαστε ότι σωστά πράξαμε προκειμένου να σηκώσουμε την πατρίδα μας λίγο ψηλότερα. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι στον κλοιό των δανειστών, η οικονομία ανακάμπτει και η κοινωνία ξεκινά να ανασαίνει. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν σήμερα και άλλοι συμπολίτες που δεν έχουν νιώσει την ευημερία των αριθμών. Γι' αυτό ζητάμε την στήριξή σας».

«Πετύχαμε το ακατόρθωτο: Αναστήσαμε τη χρεοκοπημένη οικονομία και πιάσαμε στόχους που δεν κατάφεραν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις του παλιού κατεστημένου. Όμως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για εμάς ήταν ότι όλα αυτά τα πετύχαμε ενώ ταυτόχρονα κερδίσαμε καθημερινά μάχες για τους πολλούς που έζησαν μαζί μας τη δυνατότητα να ανασάνουν. Ήταν όταν μέσα στα μνημόνια καταφέραμε και βρήκαμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Ήταν όταν δώσαμε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 2,5 εκατ. Ανασφάλιστους συμπολίτες. Όταν νοικοκυρέψαμε την κατάσταση στα σχολεία με επάρκεια σε βιβλία και καθηγητές. Όταν ό,τι περίσσευε κάθε χρόνο το μοιράζαμε με δικαιοσύνη μέσω του κοινωνικού μερίσματος» περιέγραψε.

«Αν αυτά είναι τα δικά μας δείγματα γραφής, την ίδια στιγμή υπήρξαν κάποιοι που σε κάθε μας βήμα προπαγάνδιζαν την καταστροφή μας, αδιαφορώντας αν αυτό θα σήμαινε παράλληλα καταστροφή της χώρας» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση και τις προβλέψεις της που «διαψεύδονται μόνιμα». 

«Προέβλεψαν ότι δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις, ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια, ότι θα εφαρμοστούν περικοπές στις συντάξεις και ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Απέτυχαν σε όλες τις προβλέψεις τους, μία προς μία και δε δίσταζαν τότε να ταξιδεύουν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες ζητώντας από τους δανειστές να μας τιμωρήσουν» τόνισε.

«Ζήσαμε μια σύγχρονη Οδύσσεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ αλλά τον Αύγουστο του 2018 φτάσαμε επιτέλους στην Ιθάκη μας και έκτοτε μπορούμε να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα» υπόγράμμισε.

«Με σχέδιο βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, με σχέδιο θέλουμε να προχωρήσουμε για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα των πολλών. Αλλά πρέπει το σχέδιο αυτό να το εγκρίνει ο ελληνικός λαός, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός» ζητώντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στις κάλπες της Κυριακής. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «όταν δε μαρτυρά το σκορ της Κυριακής, μαρτυρά το σχέδιό του, που διαπνέεται από τη φιλοσοφία της ρήσης «η κοινωνική αδικία είναι φυσικό φαινόμενο», που πριν από δύο χρόνια είπε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη. 

Αν το σχέδιο του Μητσοτάκη ήταν ταινία θα είχε τίτλο: «Το ΝΔΤ ξανάρχεται» και σκηνοθέτη τον μαθητή του Σόιμπλε, Βέμπερ. Βασικές σκηνές του έργου θα ήταν η 7ημερη εργασία, η κατάργηση της 13ης σύνταξης, το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Εμείς έχουμε και σχέδιο και όραμα για μια Ελλάδα της αλληλεγγύης. Έχουμε σχέδιο με τους εργαζόμενους στο επίκεντρο, με τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με τους νέους να έχουν πρόσβαση στη γνώση, είτε είναι στο Αιγάλεω είτε στο Κερατσίνι, είτε στην Ξάνθη, είτε στην Ήπειρο είτε στα νησιά μας. Έχουμε σχέδιο και όραμα για μια Ελλάδα στην οποία κάθε άνθρωπος που γεννιέται και μεγαλώνει, θα είναι Έλληνας, παιδί μας, ένας από εμάς. Γιατί εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε τον κόσμο. Θέλουμε ένταξη των Ρομά και των μεταναστών. Ανεξάρτητα από το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, ίση πρόσβαση σε όλους». 

«Την Κυριακή ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε μαζί την πορεία προς τα μπρος ή θα γυρίσουμε πίσω και την απόφαση θα την πάρετε εσείς. Την Κυριακή ψηφίζουμε το πολιτικό σχέδιο με το οποίο θα πορευτεί η Ελλάδα. Εμείς την Κυριακή δε ζητάμε απλά την εμπιστοσύνη ή την επιδοκιμασία σας για όσα καταφέραμε, ζητάμε την εμπιστοσύνη σας σε όσα εξαγγείλαμε, τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει, να πάρει πίσω όσα δώσαμε. Για να κλείσουμε τον δρόμο στον ανθέλληνα Βέμπερ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι νέες θέσεις εργασίας, είναι η αύξηση του μισθού, είναι το 8ωρο, είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι η 13η σύνταξη, είναι η μείωση του ΦΠΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η δική σας ζωή, πάρτε τη ζωή στα χέρια σας» κατέληξε.