Κληθείς να σχολιάσει το πρώτο Exit Poll, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ένα Exit Poll και όχι τα αποτελέσματα. Δεν θέλω να στεναχωρήσω τον Ηλία Νικολακόπουλο, αλλά υπάρχει ένα ρητό που λέει "και οι δημοσκοπήσεις και η στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα. Δεν θέλεις να δεις πως φτιάχνονται».

«Επομένως πρέπει να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα. Θυμάμαι το βράδυ του δημοψηφίσματος που τα Exit Poll προέβλεπαν 51% - 49%. Τον Σεπτέμβρη του 2015 θυμάμαι που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα αποτέλεσμα πάνω από την ψηλότερη τιμή που έδιναν οι προβλέψεις και η Νέα Δημοκρατία πήρε κάτω από το χαμηλότερο ποσοστό της. Άρα νομίζω ότι θέλει μια προσοχή» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Νομίζω ότι το βασικό είναι ότι οι αντίπαλοί μας, ιδιαίτερα το Κίνημα Αλλαγής και η Νέα Δημοκρατία είχαν ως στόχο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση: την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό απέτυχε. Έχουμε άνοδο του διπολισμού και ο ΣΥΡΙζΑ έχει κρατήσει αρκετές δυνάμεις για να αποδείξει ότι δεν θα φύγει από την πολιτική σκηνή» κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.