Σύμφωνα με την ΕΡΤ που παρουσίασε τα αποτελέσματα, σε δύο περιφέρειες της Μακεδονίας, σε Κρήτη, Ήπειρο, Θεσσαλία και Νότιο Αιγαίο εκλέγονται περιφερειάρχες από τον πρώτο γύρο.

Οι περιφερειάρχες που εκλέγονται από τον πρώτο γύρο:

  • Απόστολος Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Κωνσταντίνος Αγοραστός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης
  • Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Περιφέρεια Ηπείρου
  • Γιώργος Χατζημάρκος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Γιώργος Κασαπίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τζιτζικώστας: Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία

«Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά από την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Μας δόθηκε ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να χτίσουμε μία σύγχρονη και ανθρώπινη Μακεδονία», είπε και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες επιβράβευσαν τη σταθερή επιλογή μας να κινηθούμε πέρα και έξω από διαχωριστικές γραμμές και στερεότυπα και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας. Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου προς όλους».

«Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου πως θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά από την καρδιά μου τους συμπολίτες μου γι αυτή τη μεγάλη νίκη. Να ευχαριστήσω τους εθελοντές, τους συνεργάτες μου, τους υποψηφίους μου και την οικογένειά μου που στάθηκε δίπλα μου. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία. Σας ευχαριστώ πολύ», κατέληξε.