«Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα» προσθέτει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τα γραφεία του κόμματος, εμφανώς ικανοποιημένος, αλλά χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από την Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, δεν μπορεί να υποχωρεί συνεχώς. Αγαπητοί μου συμπολίτες, Το αποτέλεσμα ασφαλώς γεννά αισθήματα χαράς σε όλους τους φίλους της παράταξής μας. Ζητώ από όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να το αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης αλλά, πάνω απ’ όλα, με σεμνότητα. Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Δεν περιμένει πανηγύρια αλλά σκληρή δουλειά. Και κυρίως αποτελέσματα που θα κάνουν τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη» είπε μεταξύ άλλων.