«Μεγάλοι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης είναι η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης. Οχι μόνο γιατί κέρδισαν με την εντυπωσιακή διαφορά των 9,5 ποσοστιαίων μονάδων. Αλλά και γιατί έτσι δόθηκε στον Μητσοτάκη η ευκαιρία να ζητήσει αποφασιστικά και πειστικά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας την ευρεία νίκη της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, «ο Συριζα δεν μπόρεσε να πείσει για το πρόγραμμα του από εδώ και περα και ηττήθηκε με αναπάντεχα μεγάλη διαφορά. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σωστά και ανταποκρίθηκε στο αίτημα για άμεσες εθνικές εκλογές. Δεν θα μπορούσε να κυβερνησει από εδώ και πέρα με τέτοια ηττα. Ταυτόχρονα έχει τώρα την ευκαιρία να αναδιατάξει προγραμματικά και στελεχιακά το κόμμα του που δείχνει σημάδια κόπωσης και ανεπιτυχούς διαχείρισης βασικών θεμάτων. Θα το κάνει άραγε; -- θα δείξει. Ας μη ξεχάσουμε ότι το έκανε ήδη μια φορά το καλοκαίρι του 2015. Τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές αλλα και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες».

«Σίγουρο είναι ότι με ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ η Νέα Δημοκρατία δεν αποκτά την αυτοδυναμία που προφανώς επιδιώκει. Χρειάζεται αύξηση του ποσοστού της ειδικά με βαση το γεγονός ότι επτά συνολικά κόμματα -- παρά την εξαφάνιση κάποιων μικρών -- δείχνουν να έχουν τη δυνατότητα να ειναι παρόντα στην επόμενη Βουλή», συνεχίζει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Παρά τη βαρειά του ήττα ο Συριζα δεν υπέστη εξοντωτική συντριβή και καθιερώνεται, κατά την άποψη μου, ως ένας απο τους παίκτες στο πολιτικό δίπολο που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η πρόωρη και άμεση προσφυγή στις κάλπες θα αυξήσει, θα μειώσει η θα διατηρήσει σταθερό το προβάδισμα που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές. Η πρόβλεψη δύσκολη. Παντως δεν βλέπω εφικτή οποιαδήποτε ανατροπή», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.