Για «αλλαζονική συμπεριφορά κάποιων στο Μέγαρο Μαξίμου» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. 

Ο Νίκος Κοτζιάς, σημείωσε ακόμα αντιδρώντας σε δηλώσεις στελέχων του ΣΥΡΙΖΑ που έριχναν την ευθύνη της ήττας στους ψηφοφόρους: «Τι μας είπαν εχθές; Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε; Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον κόσμο! Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό! Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα».   

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά «άργησε», ενώ έβαλε τις ενστάσεις του και σχετικά με την υπουργοποίηση στελεχών προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό», είπε. 
Ακόμα αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΡΑΤΤΩ τονίζοντας πως «Υπάρχουν άλλες δυνάμεις όπως είναι το ΠΡΑΤΤΩ που συμπορευόμαστε 9 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν τρομερή πειθαρχία και νομιμοφροσύνη απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να μην στενοχωρηθούν κάποιοι, αίφνης γίνανε τα αποπαίδια».

Μιλώντας για τον Πάνο Καμμένο, επανέλαβε την θέση του πως έπρεπε να έχει αποπεμφθεί από την κυβέρνηση, από όταν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια. «Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τα μνημόνια, έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση την αριστερή στροφή, και όχι να περιμένουμε πότε θα μας εγκαταλείψουν όσοι πριν μας είχαν λαβώσει. Θα έπρεπε ο κ. Καμμένος να έχει εγκαταλείψει την κυβέρνηση πολύ νωρίτερα. Όταν η κυβέρνηση για να μην θίξει Καμμένο δεν κάνει καμπάνια για να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν ο κυβερνητικός εταίρος καταγγέλλει τη Συμφωνία ως προδοσία. Πως μπορείς να πείσεις τον κόσμο επαρκώς ότι έχεις δίκιο; Έτσι διευκόλυναν κόσμο να πάει στη ΝΔ».  

Ο Νίκος Κοτζιάς, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να κάνει συμμαχίες, όχι να τσιμπολογάμε από δω κι από εκεί, με σεβασμό απέναντι σε όλους εμάς, ακούγοντας και τη γνώμη μας και να προχωρήσει σε ένα μέτωπο που να κερδίσει τη μάχη σε ένα μήνα».