Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα αναλάβει την ευθύνη της σε όλα» γιατί «δεν φτάνει να κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη ο αντίπαλος. Θα πρέπει να δούμε και τα μηνύματά μας για τα διακυβεύματα που αφορούν τη ζωή του κόσμου του απλού. Θα πρέπει να βγουν και προς τα έξω, να γίνουν κατανοητά, να περάσουν με απλό τρόπο και ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι ενώπιον μίας επιλογής η οποία θα κρίνει το πώς θα οργανώσουμε τις ζωές μας τα επόμενα χρόνια». 

Μιλώντας για τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εθνικές εκλογές, ο κ Παππάς είπε «θα κάνει τα πάντα για να κρυφτεί» και «ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μία προσπάθεια να το παίξει άχρωμος και άοσμος». 

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «τα κρίσιμα διλήμματα για τα οποία ο κόσμος πρέπει να κάνει και την επιλογή του, είναι αν θα υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αναδιανεμητικό ασφαλιστικό και προστασία της εργασίας». 

Ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, ο υπουργός μίλησε για «μία καινούργια κατάσταση» που «έχει πρώτο σταθμό την επόμενη Κυριακή (…) με τις δύο μάχες που δίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Ρένα Δούρου, όπου εκεί καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να κάνει την προοδευτική επιλογή».

«Είμαστε σε εκλογική εγρήγορση και μπαίνουμε στη μάχη» είπε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εκλεγούν στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο το δυνατόν περισσότεροι προοδευτικοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Αττικής και τη μάχη της Ρένας Δούρου με τον Γιώργο Πατούλη, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι οι πολίτες της Αττικής έχουν να επιλέξουν μεταξύ «της συνέχισης του τεράστιου έργου που έχει κάνει η Ρένα Δούρου, σε όλα τα επίπεδα, από την υποδομή μέχρι την κοινωνική πολιτική» και της «επίφασης και μίας "δηθενιάς", η οποία συμπυκνώνεται στο απόλυτο τίποτα» και «κρύβει όλες τις συντηρητικές επιλογές που έχουν κατά καιρούς γίνει στον τομέα της αυτοδιοίκησης».