Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο πρώην υπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρέθηκε στα πράγματα μετά το 2015, αναγκασμένος να υλοποιήσει πολιτικές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών που επέδρασαν σωρρευτικά».

«Η Ν.Δ. το έχει πληρώσει αυτό το 2015, έκανε το δικό της ταμείο, το ΠΑΣΟΚ έπαθε μεγάλη ζημιά. Πληρώσαμε ακριβώς αυτή την αντίφαση να εφαρμόζεις μια πολιτική που δεν την ενστερνίζεσαι αλλά έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία αντικειμενικά κούμπωσαν με όσα είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενοι. Το πρόγραμμα έχει αφήσει πληγές που δεν έχουν επουλωθεί».

Όταν στο τέλος της ημέρας κάνει ο άλλος ταμείο, λίγο τον ενδιαφέρει, αν από τα 100 που έχασε τα 70 τα έχασε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και μόλις τα 30 επί ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ.

«Είχαμε μια στρατηγική αδυναμία στο θέμα των ΜΜΕ.  Τo ότι δεν δεν μπόρεσες να επικοινωνήσεις βασικές πλευρές του κυβερνητικού έργου είναι μια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχετίζεται και με μια αντικειμενική διαμορφωμένη κατάσταση στον χώρο των μίντια. Δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε αυτό το έργο».

Ο κ. Σκουρλέτης έριξε και βέλη κατά κυβερνητικών στελεχών λέγοντας: «Κυβερνητικά στελέχη με τον τρόπο τους δημιούργησαν μια εικόνα, δεν θα το έλεγα αλαζονείας αλλά δεν ήταν μια εικόνα μετρημένη και νουνεχής» είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτό το είχε πει και παλιότερα.