Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο 12ο ασφαλιστικό συνέδριο είπε ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα αυξήσουν την ασφαλιστική δαπάνη.

Για το σύστημα υγείας είπε ότι έχει τέσσερις βασικές λειτουργίες: αυτή των υπηρεσιών υγείας, αυτή της ικανότητας να δημιουργεί το ίδιο τους πόρους του, μέσω της συνεχούς επένδυσης σε νέες τεχνολογίες, ως τρίτη παρουσίασε τη χρηματοδότηση μέσω εισφορών και ως τέταρτη την εποπτεία για την εύρυθμη λειτουργία του.

Όπως είπε, η τέταρτη μπορεί να αναλαμβάνεται από το κράτος, στις τρεις πρώτες όμως πορούν να συμμετέχουν και ιδιώτες.

Μαξίμου αυτό είναι το ασφαλιστικό Πινοσέτ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, το Μαξίμου δήλωσε: «Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι σαφέστατες:

«Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα».

Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ».

«Την ίδια στιγμή ο κ. Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. 

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος.

Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του».