Με…άλλο αέρα πήγε σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιας και η ΝΔ ήταν ένα από τα ελάχιστα κόμματα-μέλη του ΕΛΚ που ενισχύθηκαν ουσιαστικά, σε μια περίοδο ισχυρής πτώσης της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.  

«Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού, εστιάζοντας στα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες: πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πως θα δημιουργήσουμε δουλειές, πως θα μειώσουμε τους φόρους, πως θα αισθάνονται ξανά ασφαλείς στις γειτονιές τους. Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, θα εργαστούμε σκληρά ώστε να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε τη στρατηγική μας. Μετά από 4 πολύ δύσκολα χρόνια, οι Έλληνες δικαιούνται την αλήθεια, αξίζουν ρεαλιστικών λύσεων για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και είμαι σίγουρος ότι εμείς στη ΝΔ θα μπορέσουμε να τις δώσουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο ξενοδοχείο, όπου λαμβάνει χώρα η συνάντηση των προέδρων των κομμάτων-μελών του ΕΛΚ. 

«Νομίζω ότι οι αγορές αναζητούν πολιτική σταθερότητα και οι πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος γνωρίζουν ότι η πρώτη προτεραιότητα μας είναι να αναπτυχθεί η οικονομία. Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιο μας για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πως θα κάνουμε την Ελλάδα μία χώρα φιλική για τις επενδύσεις. Έχουμε θέσει ως στόχο να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και γνωρίζουμε πως θα τον πετύχουμε. Εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας αλλά χωρίς πανηγυρισμούς και σεβόμενοι τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν, θα δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε τη στήριξης τους», είπε, ακόμα, ερωτώμενος για την άκρως θετική αντίδραση των αγορών στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αλλά και στην προκήρυξη νέων εκλογών, με τους επιτελείς της ΝΔ να εκτιμούν ότι ήδη αποτιμάται η προοπτική νίκης του κόμματος.

Βροχή αιτημάτων από διεθνή ΜΜΕ

Μάλιστα, κατά πληροφορίες του Reader.gr από τη ΝΔ, τα διεθνή ΜΜΕ κατακλύζουν τα γραφεία του κόμματος με αιτήματα για συνέντευξη με τον κ. Μητσοτάκη, προδικάζοντας ουσιαστικά ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.  Η καθολική επικράτηση της ΝΔ και κυρίως το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν αμέσως την Δευτέρα ρίχνοντας τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά, αναδεικνύεται ήδη σε όλα τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στην επόμενη κυβέρνηση.  Είναι ενδεικτικό ότι οι Financial Times απέδωσαν ευθέως την συγκεκριμένη εξέλιξη στην προσδοκία εκλογής μια νέας ελληνικής κυβέρνησης πολύ πιο φιλικής στην προσέλκυση επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα, ενώ οι New York Times συνέδεσαν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών που, όπως αναφέρουν, δίνουν τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα.  Ανάλογα θετικά σχόλια έκανε και το Bloomberg το οποίο υπογράμμισε ως ένδειξη εμπιστοσύνης στην επόμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση την εντυπωσιακή άνοδο και του ελληνικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα. 

Τα δημοσιεύματα αυτά, ήδη από χθες το πρωί, πυροδότησαν έναν καταιγισμό αιτημάτων στην Πειραιώς για συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα διεθνή ΜΜΕ να ενδιαφέρονται να αναδείξουν όχι μόνον τις κυβερνητικές δεσμεύσεις της ΝΔ, αλλά και να σκιαγραφήσουν το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που, όπως επισημαίνεται, πέτυχε μια τόσο μεγάλη νίκη της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα που εξανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές.