«Περασμένα ξεχασμένα» ήταν η απάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, σχετικά με τον διορισμό του στο ΕΣΥ. 

Ο ευρωβουλευτής που σχεδόν βέβαια θα καταγράψει τους περισσότερους σταυρούς που έχει πάρει ποτέ Έλληνας υποψήφιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, τόνισε πως «Έκανα μια προσπάθεια έναν αγώνα για να διαδώσω το μήνυμά μου να γίνω η φωνή των Ελλήνων για να μεταφέρω τις ανάγκες της Ελλάδας κα ινα στηρίξω το ευρωπαϊκό ιδεώδες και αυτό που πιστεύω από την αρχή, να βάλουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο χωρίς να φτάνουμε στα άκρα».

Ερωτώμενος σχετικά με την συμβολή που είχε η επίθεση που δέχτηκε από τον Παύλο Πολάκη στην εκλογική του επιτυχία σημείωσε «Σε μια τέτοια εκλογική μάχη, ένα σύνολο γεγονότων παίζουν ρόλο. Την περίοδο που υπήρξε το ζητημα με τον κ. Πολάκη, άνοιξε ένα σημαντικό θέμα. Αυτό της αναπηρίας και πως πολλοί ΑμεΑ θέλουν μια σύγχρονη κοινωνί . Τα επιδόματα πρέπει να υπάρχουν αυτές οι θετικές διακρίσεις. Αλλά πρέπει να δούμε και τι κοινωνία θέλουμε. Πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα της αναπηρίας. Πρέπει αυτό το ζήτημα να παραμείνει ανοιχτό και από την επόμενη κυβέρνηση. Πάντα κοιτάω το θετικό αποτέλεσμα που βγαίνει από μια κατάσταση». 

«Όταν μπλέκεσαι με την πολιτική θα ακουστούν και πράγματα που δεν θέλεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι για εμένα πρέπει να κρατάμε και να έχουμε έναν πολιτικό πολιτισμό στις αντιπαραθέσεις μας. Κάνει καλό. Ο διάλογος φέρνει αποτελέσματα» κατέληξε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.