Πως το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών είναι αναστρέψιμο στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές τόνισε η Θεανώ Φωτίου. «Το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών μας και, γι' αυτό και προκηρύξαμε τις πρόωρες εκλογές, που σημαίνει ότι σεβόμαστε το μήνυμα του λαού», ανέφερε η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8.

«Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ πήρε περίπου 1,5 εκατ. ψήφους, σχεδόν όσο και στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ η ΝΔ πήρε σχεδόν, όσους ψήφισαν τον Γενάρη του 2015. Άρα, ο αγώνας μας είναι να καταφέρουμε να πείσουμε, όσους καταρχήν δεν πήγαν να ψηφίσουν, ενώ μας είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Γενάρη του 2015 ή επέλεξαν να στείλουν σε εμάς μήνυμα δυσαρέσκειας και κριτικής, αλλά δεν θέλουν επ’ ουδενί να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης τη χώρα. Άρα, έχουμε μία δεξαμενή, πιστεύουμε πολύ μεγάλη, την οποία πρέπει να συσπειρώσουμε και να προχωρήσουμε».

«Δεν "επικοινωνήσαμε" το πρόγραμμα ενός σημαντικού παραγωγικού μέλλοντος για όλους», τόνισε η κυρία Φωτίου, αναφορικά με το τι έφταιξε για τη χαμηλή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. «Το δεύτερο σημείο νομίζω είναι ότι αντιμετωπίσαμε έναν ιδιότυπο πόλεμο προπαγάνδας με fake news και λάσπη. Εμείς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βγούμε νικητές σε έναν τέτοιο άθλιο πόλεμο. Αυτό αντιμετωπιζόταν μόνο με ισχυρή οργανωτική δύναμη των μελών και φίλων μας που δεν είχαμε, γιατί είχαμε αποσυσπειρωθεί», τόνισε η η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, για το εκλογικό αποτέλεσμα.