«Πάντα έχει δυναμικές ο δεύτερος γύρος», ανέφερε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πέρασε στον δεύτερο γύρο και θα αντιμετωπίσει τον Κώστα Μπακογιάννη, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από εκλογική πτώση της Χρυσής Αυγής, αλλά και την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές.

Περιγράφοντας την εμπειρία του από την προεκλογική καμπάνια και τα σχόλια που άκουσε για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε οτι «η βασική κριτική και το βασικό παράπονο από τον κόσμο είναι ότι θα περίμενε περισσότερα». Ενώ υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν διαφωνίες, όπως οι 120 δόσεις» και αναφέροντας την πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τη συμμετοχή ιδιωτών στις συντάξεις, είπε πως «εκεί θα κριθεί το παιχνίδι, στο πόσο συγκεκριμένοι θα γίνουμε όλοι».

Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας σχολιάζοντας το ύφος της προεκλογικής καμπάνιας για τον Δήμο Αθηναίων είπε οτι ήταν ένα «καλό παράδειγμα ο πλούσιος πολιτικός διάλογος» μεταξύ των υποψηφίων, ενώ όσο αφορά στην επόμενη μέρα και στην δυνατότητα συνεργασιών στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει, σημείωσε ότι: «Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, χωρίς να σημαίνει ότι θα πάμε πίσω σε σημεία που διαφωνούμε». Και ανέφερε σαν παράδειγμα τους εργολάβους στην καθαριότητα.

Για το ζήτημα της ασφάλειας στην περιοχή των Εξαρχείων, σημείωσε πως η παράταξή του έχει «συγκεκριμένη πρόταση και πρόγραμμα», είπε όμως οτι «δεν μπορούμε να συζητάμε για ασφάλεια όταν το 2019 δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για φωτισμό». Και προσθέτοντας την αιχμή ότι «δε θα αισθανόμουν άνετα αν έβαζα στο ψηφοδέλτιό μου τον αρμόδιο και μάλιστα και τον εξέλεγα, όπως έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης»...