«Εφικτή» όσο και «αναγκαία» χαρακτηρίστηκε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. 

Πηγές της Κουμουνδούρου, χαρακτήριζαν την συνεδρίαση και την κουβέντα που έγινε σ’ αυτή για κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες «εξαιρετική». Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η ΠΓ καλεί το κόμμα να προχωρήσει άμεσα στην οργάνωση της επικείμενης «μάχης». Παράλληλα τονίστηκε πως πρέπει να «ληφθεί υπόψιν το μήνυμα των εκλογών». 

Παρά το εύρος της ήττας στις Ευρωεκλογές η νίκη στις Εθνικές Εκλογές, χαρακτηρίστηκε όχι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή. Παράλληλα η Πολιτική Γραμματεία, αποφάσισε και τους κεντρικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία. 

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου, θα είναι να αποτυπώσουν την αντίθεση των δυο διακριτών πολιτικών σχεδίων με βασικούς άξονες της δικής τους πλευράς την ενισχυση της ανάπτυξης, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση μισθών και δημοκρατικών θεσμών. 

Παρά το γεγονός πως ο «σκοτωμός» που αναμενόταν δεν ήρθε, τουλάχιστον σε επίπεδο ΠΓ, ο προβληματισμός στελεχών σχετικά με την επικοινωνία του κόμματος, δεν έλειψε. Διεξοδική συζήτηση υπήρξε και για το ζήτημα των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης αλλά και τον θόρυβο που αναμένεται να προκαλέσει μια τέτοια απόφαση, με δεδομένες και τις προειδοποιήσεις από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. 

Τέλος, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ότι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν σε ανοιχτές συνελεύσεις μπροστά στην εκλογική μάχη, αλλά και πως ολόκληρο το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, θα μπει στη μάχη με περιοδείες σε ολόκληρη την χώρα.