«Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Στουρνάρας», σχολίασε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το ασφαλιστικό, ενώ διαβεβαίωσε πως η «ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα παραμείνει».

Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στις 120 δόσεις, με αφορμή δήλωση του Γ. Βρούτση που υποστήριξε πως τέτοια μέτρα υπονομεύουν την κουλτούρα των πληρωμών, διαβεβαίωσε πως η ρύθμιση θα παραμείνει. Συμπλήρωσε πως το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ διερευνά τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι ομόρρυθμες εταιρείες στη ρύθμιση, καθώς και μικρομεσαίοι οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στις 36 δόσεις. «Θέλουμε να τις επεκτείνουμε, ει δυνατόν», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο Ν. Κακλαμάνης ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ στοχεύει να λάβει «ή αντιπροεδρία του Κοινοβουλίου ή μία προεδρία σε πολύ σημαντική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όποια θα παίρναμε, θα την αναλάμβανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Δεν ξέρω πού κατέληξαν οι διαβουλεύσεις». Ανέφερε δε ότι η ΝΔ δικαιούται μία σημαντική θέση, καθώς συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό «που πήρε κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη». Πρόσθεσε επίσης, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, πως όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφώνησαν ότι «η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται πως ήταν η χώρα που στρίμωξε στην κυριολεξία, στη γωνία, πάσης φύσεως ακροδεξιά, δεν μιλάω για το γνωστό μόρφωμα, αυτό είναι πέραν της ακροδεξιάς, και αυτό είναι πολύ καλό για το πολιτικό σύστημα».