Ο Σάκης Παπαδόπουλος «έσπασε» το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Κοτζιάς «απασφάλισε» κατά των στελεχών του κόμματος που έριχναν την ευθύνη της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στον λαό. Το τρίτο «χτύπημα» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών και Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε εκπομπή του AtticaTV. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε για μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία όπως σημείωσε με νόημα «κανείς δεν περίμενε στον ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα έκανε λόγο για «ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε μέλη του κυβερνητικού επιτελείου» προειδοποιώντας μάλιστα πως δεν προσωποποιεί τις ευθύνες μόνο γιατί βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεσμευόμενος μάλιστα να επανέλθει μετεκλογικά. 

«Χρειάζεται να γίνει γενναία αυτοκριτική, να αναγνωριστούν και να εντοπιστούν τα λάθη, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ο λαός δεν έχασε το μυαλό του επειδή δεν μας ψήφισε. Ο λαός κάθε φορά κάνει τις αξιολογήσεις του και οφείλει κανείς να λάβει σοβαρά υπόψιν τα μηνύματα, αν θέλει να είναι κοντά στην πραγματικότητα» σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός διαφώνησε ανοιχτά και κάθετα με τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη, στις οποίες συμφώνησε και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να ανοίξει το θέμα τώρα».