Από τον περασμένο Σεπτέμβρη αναμενόταν η ανεξαρτητοποίηση του Γιάνη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων. Ήρθε όμως λίγο πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αφήνοντας έτσι την Ένωση Κεντρώων χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Ο Γιάνης Σαρίδης συνυπήρχε ως ξένο σώμα στην ΚΟ του Βασίλη Λεβέντη, έχοντας ψηφίσει τόσο τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης όσο και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν διεγράφει τότε ακριβώς γιατί η ΚΟ στην οποία συμμετείχε θα έπαψε να υπάρχει ως τέτοια και ο Βασίλης Λεβέντης θα έχανε τα κοινοβουλευτικά προνόμια του αρχηγού κόμματος. 

Φαίνεται μάλιστα πως ο Γιάνης Σαρίδης, δεν θα ιδιωτεύσει. Αντίθετα, πιθανότατα θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου. 

Λεβέντης: Είναι εκτός κόμματος εδώ και δυο χρόνια

«Ο Γιάννης Σαρίδης είναι εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια»  ανέφερε σε δηλώσεις του στον Real FM ο Βασίλης Λεβέντης, λίγη ώρα μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή και την συνεπακόλουθη διάλυση της ΚΟ του κόμματός του. 

«Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη, ο μόνος τίτλος που δεν είχε ήταν του Συμπιλίδη, τον αποκτά από σήμερα. Ένας που προδίδει ένα κόμμα πρέπει να παραδίδει την έδρα. Σίγουρα θα είναι πιο αυστηρές οι επιλογές στα ψηφοδέλτια».