«Η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη» είχε δηλώσει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας από το βήμα του 12ου Insurance Conference. Όμως μια μόλις μέρα μετά τις δηλώσεις του αυτές, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, προσπάθησε να βάλει ένα τέλος στη «χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας» από το ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις 120 δόσεις.

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα, παρά την βαριά ήττα», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Είμαι ο μικροεισηγητής του νομοσχεδίου, όχι μόνο υπερψήφισα τη ρύθμιση των 120 δόσεων ως ΝΔ, αλλά έκανα και κριτική γιατί δεν την έφεραν και πιο μπροστά και την άφησαν παραμονή εκλογών. Είπα ότι είναι τόσο αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ. Γιατί υπάρχει μια θηλιά στο λαιμό όλων των πολιτών που επιβάλλεται να έρθει αυτή η αλήθεια των 120 δόσεων», επεσήμανε ο τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Και όταν ο δημοσιογράφος του διάβασε επακριβώς τις δηλώσεις του στις 28 Μαΐου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο Insurance Conference: «Η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη», ο κ. Βρούτσης δήλωσε, «Δεν ξέρω που βρήκατε αυτό το κείμενο...».

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση για τις 120 δόσεις:

Και ακούστε τον ίδιο να διαψεύδει τον εαυτό του μόλις μια μέρα μετά ΕΔΩ: