Μιλώντας στο thestival.gr ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» τόνισε ότι θα προβεί στην ενέργεια αυτή για να διαπιστωθεί αν έχουν ακυρωθεί κακώς ψηφοδέλτια της παράταξής του.

Παράλληλα ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε πως δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψηφίους δημάρχους του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν με ενδιαφέρουν αντιδημαρχίες και προεδριλίκια. Με ενδιαφέρει την επόμενη ημέρα να υπάρχει δημοτικό συμβούλιο που θα μπορεί να διοικήσει την πόλη. Κάτι τέτοιο δεν τον βλέπω να συμβαίνει. Θα διοικήσει η μειοψηφία; Μου έγινε πρόταση για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και την αρνήθηκα» σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Την ίδια ώρα προτείνει ακύρωση των εκλογών και διεξαγωγή νέων με το παλαιό σύστημα για να μην υπάρξει ακυβερνησία: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ακυρωθούν οι εκλογές και να πάμε τον Σεπτέμβριο σε νέες εκλογές με το παλιό σύστημα για να μπορέσουν να διοικηθούν οι Δήμοι και να μη διαλυθούν. Μου έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που θα προκύψει ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται πως στον δεύτερο γύρο περνά ο Νίκος Ταχιάος  με την παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ταχιάος-Υπεύθυνα» και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη».

Τα αποτελέσματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπως αναρτήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών:

  • Νίκος Ταχιάος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ταχιάος-Υπεύθυνα» συγκεντρώνει ποσοστό 22,40% και 27.629 ψήφους
  • Ζέρβας Κωνσταντίνος με τον συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη» συγκεντρώνει ποσοστό 14,93% και 18.419 ψήφους
  • Γιώργος Ορφανός με την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» συγκεντρώνει ποσοστό 14,52% και 17.906 ψήφους
  • Κατερίνα Νοτοπούλου με την παράταξη «Θεσσαλονίκη μαζί» συγκεντρώνει ποσοστό 13,51% και 16.666 ψήφους