«Οι θέσεις κενώνονται στις 30 Ιουνίου και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα εκδωθεί αμέσως μετά. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών, ούτε πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σε αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να υπάρχει ηγεσία της Δικαιοσύνης» τόνισε.

«Αυτή δεν είναι υπηρεσιακή, είναι μία κανονική κυβέρνηση που ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η Βουλή δεν έχει διαλυθεί. 

«Η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από τα τελευταία δεδομένα που έχουν προκύψει» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καλογήρου χαρακτήρισε «αποκαλυπτική των προθέσεών» της Νέας Δημοκρατίας την άρνησή της να συναινέσει στο θέμα της επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν κορυφαίες θέσεις στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. 

Επίσης, ο κ. Καλογήρου διέψευσε ότι η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις σε ανώτατους δικαστές να παραιτηθούν και απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα που μιλούν για διστακτικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

«Δεν σχολιάζω διαρροές ή ρεπορτάζ που αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο που έχουν διαψευστεί από κύκλους της Προεδρίας» δήλωσε ο κ. Καλογήρου, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έμπειρος και ξέρει να κρατά τις δέουσες αποστάσεις.

Γεραπετρίτης: Ζήτημα ακυρότητας από το ΣτΕ 

Μιλώντας στο ίδιο δελτίο ειδήσεων, ο συνταγματολόγος Κ.Γεραπετρίτης, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει ζήτημα ακυρότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε περίπτωση που ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τους ανώτατους δικαστικούς.