Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Δυτική Ελλάδα, η περιοχή «αξίζει να έχει δικαίωμα στην πρόοδο, για αυτό είμαστε σήμερα όλοι εδώ, ώστε να δώσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, νικηφόρα αυτόν τον αγώνα».

Μιλώντας για τον Απόστολο Κατσιφάρα σημείωσε ότι «είναι ένας περιφερειάρχης με έργο και με αποτελεσματικότητα, ένας άνθρωπος προοδευτικός, που έχει δείξει ότι νοιάζεται για τον τόπο του».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχει σχέδιο και όραμα για το παρόν και για το μέλλον της περιφέρειας, για αυτό και η προσπάθεια που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα με την ομάδα του, δεν πρέπει να ανακοπεί».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου, που περιοδεύεο μαζί με την κυρία Γεννηματά τόνισε ότι «πρέπει να πάμε μπροστά και να πούμε ‘όχι' στην οπισθοδρόμηση και την συντήρηση».

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «χρειαζόμαστε μία αυτοδιοίκηση που έχει αποδείξει ότι με πρόοδο και δημοκρατία, μπορούμε να έχουμε αυτοδιοίκηση διαφάνειας, που σέβεται το χρήμα του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Μπορούμε να έχουμε αυτοδιοίκηση με αναπτυξιακούς στόχους και έργο, αυτοδιοίκηση που έχει ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα και προωθεί την κοινωνική συνοχή, αυτοδιοίκηση με ευαισθησία στο περιβάλλον και αυτοδιοίκηση που δουλεύει για τον πολίτη με τον πολίτη και όχι για τα ισχυρά πελατειακά συμφέροντα μιας δεξιάς, που θέλει την παλινόρθωσή της».

«Εμείς θέλουμε τη συνέχεια μιας δημοκρατικής πορείας», συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι το στοίχημα και θα το κερδίσουμε εδώ στη Δυτική Ελλάδα», ευχόμενος καλή επιτυχία στον Απόστολο Κατσιφάρα.