Ότι «βρέθηκε ο κατάλληλος» απάντησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου όταν ρωτήθηκε από την Σία Κοσιώνη πως πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. «Έκανα κι άλλα πράγματα πριν μπω στη δημοσιογραφία. Βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος. Με τον Κυριάκο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Δεν μου το είπε έτσι. Ίσως επειδή στα νεότερα χρόνια πήγα να ξεφύγω από τις δημοκρατικές αρχές. Θέλω να δω αν αυτά που λέω τόσα χρόνια μπορώ και να τα κάνω πράξη». 

Ο πρώην πλέον σχολιαστής του ΣΚΑΙ, τόνισε «Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την κριτική. Θα το διασκεδάσω και θα το ευχαριστηθώ. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Δεν υπηρέτησαν όλοι οι δημοσιογράφοι που πολιτεύτηκαν το κοινό καλό. Αν δεν κατανοείς τον ρόλο της πολιτικής και τον αντιμετωπίζεις ως θέαμα, καλύτερα να μείνεις δημοσιογράφος».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα διστάσει να κάνει κριτική ακόμα και στο κόμμα του, σημείωσε πάντως ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ εναντίον της «γραμμής». «Η πρώτη μάχη που πρέπει να δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να ξεφύγει από τις έτοιμες λύσεις. Να ξεφύγει από την κληρονομιά που μας άφησε η κρίση και τα μνημόνια. Ο Μητσοτάκης πρέπει να κάνει την πολιτική που εκπροσωπεί η παράταξή του. Βεβαίως και θα ασκήσω κριτική στη ΝΔ. Δεν θα ψηφίζω διαφορετικά με το κόμμα που θα έχω εκλεγεί».