Τρείς υπουργοί, τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν ως εκείνων που αντέδρασαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, προχώρησαν σε δηλώσεις διάψευσης της… διαφωνίας τους. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε πως «μετά από τη συνήθη διαδικασία διαλόγου, στο υπουργικό συμβούλιο, καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση». 

Οργισμένα διέψευσε τις πληροφορίες για την δική του στάση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, χαρακτηρίζοντας τα όσα γράφτηκαν «χυδαιότητες και αθλιότητες» και προσθέτοντας πως «η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης ήταν ομόφωνη». 

Ότι η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος, δεν έχει καμία σχέση με την συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, σχολίασε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος ανέφερε. «Η απόφασή μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές είναι ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό και σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη σημερινή συζήτηση. Άλλωστε ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».