Αναφορικά με τα ποσοστά του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας σε Ροδόπη και Ξάνθη η Τσιγδέμ Ασάφογλου σχολιάζει: «δεν νομίζω ότι αποτελούμε έκπληξη, αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί ξέρουμε πολύ καλά, όταν κατεβάζει μία λίστα το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης δεν θα επιλέξει άλλο κόμμα».

«Δεν είναι τραγικό η προκλητικό κάποιος να δηλώνει Τούρκος, ότι έχει εθνική τουρκική συνείδηση, αλλά αγαπάει αυτή τη χώρα, την τιμά αυτή τη χώρα, γιατί ζούμε εδώ. Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ζήσουμε εδώ ευτυχισμένα και όπως αρμόζει σε μία δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα», τονίζει η Ασάφογλου στον ΑΝΤ1.

«Οι θέσεις του κόμματος είναι να συμβάλει στη δημοκρατία της Ελλάδας, της χώρας μας, σε αυτή που τόσο αγαπάμε και να ακουστεί η πραγματική φωνή και τα πραγματικά προβλήματα της μειονότητας που ζει στη δυτική Θράκη», αναφέρει.

«Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα και η σημαία μου η ελληνική αλλά η μητέρα μου είναι η Τουρκία και η μητρική μου σημαία είναι η τουρκική», δηλώνει.