«Σήμερα ολοκληρώνεται μια διαδικασία που είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή την προηγούμενη Κυριακή και ελπίζω αυτή η συμμετοχή σήμερα να επαναληφθεί διότι είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν υπόψη του και οι δημοτικοί άρχοντες και οι περιφερειάρχες την άποψη την παρέμβαση την παρουσία των πολιτών και όχι μόνο την μέρα που ψηφίζουμε», δήλωσε ο κ. Βούτσης. 

Παράλληλα σημείωσε ότι στην Ελλάδα, οι περιφέρειες και η αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη επιτακτικά από προοδευτικές, καινοτόμες, συμμετοχικές πολιτικές παρεμβάσεις στη φάση μετά την κρίση ή για να βγούμε από την κρίση και όλοι θα κριθούν και μετά τα αποτελέσματα από το κατά πόσο θα αντιστοιχηθούν με αυτήν την ανάγκη.

Σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη εκλογική μάχη είπε ότι οι εθνικές εκλογές είναι διαφορετικές εκλογές γιατί είναι σε ένα άλλο επίπεδο καθώς αφορούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Είπε ότι στις εκλογές της περασμένης Κυριακής όλοι οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματα τους και αρκετοί δεν συμμετείχαν σε αυτές. 

Εξέφρασε την σιγουριά ότι οι εθνικές εκλογές θα είναι το απαύγασμα μιας εμπειρίας όλης της προηγούμενης τετραετίας και τα αποτελέσματά τους θα δώσουν αθρόο αποτύπωμα και μηνύματα για το τι πρέπει να γίνει για την διακυβέρνηση της χώρας.