Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί παρελθόν για το ΚΙΝΑΛ και η αποχώρηση του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κίνηση Γεννηματά να του προτείνει την τελευταία θέση στο Επικρατείας, μία μέρα πριν τον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη ρήξη των σχέσεων Γεννηματά-Βενιζέλου λέγοντας πως έπρεπε να είχε αποφευχθεί: «Ήταν μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές. Αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειαζόμαστε ενότητα ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ενότητα όμως σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της. Οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τη γνήσια αγωνία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για το παρόν και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων από το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένος από τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του Κώστα Σημίτη στο ΣΚΑΙ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν περίμενε την κίνηση Γεννηματά που έθεσε ουσιαστικά εκτός ΚΙΝΑΛ τον κ. Βενιζέλο, ειδικά εν μέσω εκλογών και μάλιστα δήλωνε σε συνεργάτες του «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος».

Επίσης ο Μάνος Επιτροπάκης ανακοίνωσε μέσω των social media πως αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ΚΙΝΑΛ και επιτέθηκε προσωπικά στην κυρία Γεννηματά χαρακτηρίζοντας «αισχρή» την απόφασή της. 

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ανάρτησε στα social media.

Γεννηματά: Λυπάμαι για την αποχώρηση - Οι απόντες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ 

«Λυπάμαι για την απόφαση του κ. Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή προσπάθεια σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά από οποιαδήποτε θέση επιθυμούσε. Οι απόντες απλώς ενισχύουν τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 100ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας.

Στην ερώτηση αν προσφέρθηκε στον κ. Βενιζέλο κάποια θέση στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά απάντησε καταφατικά. «Σε όποια περιφέρεια ήθελε με σταυρό».

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήρθε η ώρα «να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις και τον πολιτικό αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα, όπως είπε οι πολίτες, «θα δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και στις περιφέρειες. Στόχος είναι να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» 

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως «οι πολίτες υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές πολιτικές».

Υπενθυμίζεται πως η Φώφη Γεννηματά έθεσε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη και πρότεινε την «τελευταία τιμητική θέση» στον Βαγγέλη Βενιζέλο, που αρνήθηκε και αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ.