Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «ήταν μεγάλη έκπληξη που μου ανατέθηκε η θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ. Δεν το είχα σκεφτεί και δεν το είχα συζητήσει, η μέριμνά μου ήταν οι ευρωεκλογές».

«Δεν παραιτούμε από θέσεις ευθύνης τόσο σημαντικές, μου ανετέθη αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι τέλος γιατί αυτό έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου» ανέφερε ο κ. Καμίνης. 

Παράλληλα τόνισε πως η κίνηση της κυρίας Γεννηματά «αποβλέπει στο να επανασυνδεθούμε με αυτό το υπόγειο ρεύμα των 212.000 ανθρώπων που μας ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και προέκριναν ένα άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ». 

Σύμφωνα με τον ίδιο στα θετικά των ευρωεκλογών ανέφερε ότι ήταν η ήττα της ακροδεξιάς καθώς αν συνεχιζόταν η ανοδική της τάση θα είχαμε τρίτη διερευνητική εντολή στα χέρια της Χρυσής Αυγής. 

«Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα της ΝΔ», είπε, εμείς έχουμε τον χώρο μας και σε αυτόν πάμε να κυριαρχήσουμε. «Είμαστε ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα αρχών» τόνισε επίσης. 

«Στον δήμο της Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με βοήθησε καθόλου, δεν συνεργάστηκα καθόλου μαζί του, αντιθέτως συγκρούστηκα και με αυτόν και με τη δεξιά», είπε αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός. 

Σε ερώτηση για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου δήλωσε «δεν πιστεύω ότι όλα κρίνονται από την παραμονή η την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου. Αναρωτήθηκε που θεμελιώνουν την άποψή τους αυτοί που λένε ότι το ΚΙΝΑΛ βάζει πλώρη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».