Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με τους περισσότερους δικαστικούς αντιπροσώπους, η αποχή είναι σημαντική όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ενώ μεγαλύτερη είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές.

«Ψηφίζουν για δήμαρχο, αλλά πολλοί από τους ψηφοφόρους δεν ανταποκρίνονται στην κάλπη για περιφερειάρχη» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαστικός αντιπρόσωπος του 8ου εκλογικού τμήματος στο Μαντούκι της Κέρκυρας. Μεγάλη αποχή σημειώνεται στην κάλπη και στους Παξούς, καθώς ήδη έχει εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών ο νυν δήμαρχος Σπύρος Βλαχόπουλος, ενώ στα ελάχιστα εκλογικά τμήματα των Διαποντίων νήσων, η πολύωρη θαλάσσια απόσταση για τους ψηφοφόρους που δεν έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Κέρκυρα, φαίνεται να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας της ψήφου.

Οι ψηφοφόροι στο Ιόνιο καλούνται να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη, μεταξύ των Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου και Θεόδωρο Γαλιατσάτο, νυν περιφερειάρχη Ιονίων νήσων. 

Στο νησί της Κέρκυρας μετά και την τελευταία αυτοδιοικητική διαίρεση του νησιού, σε τρεις δήμους, το δημαρχιακό θώκο διεκδικούν, για τον κεντρικό δήμο Κέρκυρας& Διαποντίων Νήσων ο Γιάννης Τρεπεκλής και η Μερόπη Υδραίου, για τη Νότια Κέρκυρα ο Κωνσταντίνος Λέσσης και ο Νικόλαος Γκούσης και για τη Βόρεια Κέρκυρα ο Γιώργος Μαχειμάρης και ο Σπύρος Ασπιώτης.