Εκτός Κινήματος Αλλαγής έθεσε εαυτόν και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης, ακολουθώντας την αποχώρηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ο Δημήτρης Λιντζέρης, θα ήταν υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στην Β’ Πειραιώς. Με δήλωσή του όμως χαρακτήρισε την πράξη του «υποχρεωτική και αυτονόητη». Ακόμα κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά πως «μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο ίδιος αναφέρει για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου «ο εξοβελισμός του, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κ. Τσίπρα. Χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται (σ.σ. η Φώφη Γεννηματά) την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώξει την χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα». 

«Δεν ενδιαφέρεται, αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια» σημειώνει ο Δημήτρης Λιντζέρης.