Ότι δεν μπορούν να βγουν σημαντικά συμπεράσματα από τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα πως τα αποτελέσματα σε αυτές είναι «συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014».

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν πως τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στον Δήμο της Αθήνας, οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησαν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Σημείωναν χαρακτηριστικά ότι «Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά».  

Τέλος, υπογράμμιζαν πως «Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλλημα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές».